Indická polícia zatkla kňaza a učiteľa školy potom, čo sa pokúsili „obetovať“ trojročné batoľa
07 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Polícia v Indii zachránila trojročné dievča pred takmer istou smrťou. Bezbranné dieťa by celkom iste umrelo rukou svojich vlastných príbuzných. Tí plánovali „obetovať“ batoľa pretože dostali od jej rodičov zvolenie, správu priniesli miestne médiá.


Obrad obetovania sa mal uskutočniť v dedine Ganakpara v okrese Udalguri v indickej provincii Ásam. Polícia prišla na scénu potom, čo boli upozornení dedinčanmi, ktorí si všimli ako sa z domu miestneho učiteľa prírodovedných predmetov, identifikovaného ako Jadab Sahariadym, valí dym.


Po príchode polície nastalo zdesenie, keď prichytili učiteľa, spolu s členmi jeho rodiny, pri improvizovanom oltári, na ktorom ležalo batoľa pripravené na obetovanie. Krvavý ceremoniál obetovania mal viesť kňaz, vyzbrojený dlhou mačetou. Situácia sa rýchlo vystupňovala, keď chcel „kňaz“ po príchode polície v rýchlosti odťať hlavu batoľaťa, ako súčasť hrozného rituálu.


Akékoľvek slovné presviedčanie na zastavenie krviprelievania však boli zbytočné a viedli k okamžitému nárastu napätia. Rozhnevaný kňaz začal mačetou ohrozovať dedinčanov, ktorí sa snažili zabrániť zločinu. Do boja proti dedinčanom a polícii sa však zapojila aj samotná rodina batoľaťa, ktorá sa príchodom médií a polície začala správať úplne nevyspytateľne. Situáciu to len zhoršilo a rodina brániaca svoj rituál začala na políciu hádzať kamene a rôzne náčinie. Hádzali dokonca aj rôzne horiace predmety, vrátane motocykla, televízora, auta a chladničky.


Po vyčerpaní všetkých upokojujúcich možností bola polícia nútená vypáliť niekoľko striel do vzduchu, aby nakoniec zatkli učiteľa, kňaza a ostatných zúčastnených členov rituálu. Kňaz sa až do poslednej chvíle oháňal mačetou v snahe dokončiť rituál.


Ukázalo sa, že dieťa je potomkom samotných členov rituálu obetovania a blízkou príbuznou všetkých zúčastnených. Batoľa údajne odovzdal na obetovanie dobrovoľne jej vlastný otec. Dievča by tak bolo zrejme obetované pred očami svojej vlastnej matky, ktorá sa rituálu takisto zúčastňovala.