Eset podal žalobu na poslanca Smeru Ľuboša Blahu, informuje SME. Blaha im zas na oplátku naložil!
07 | 07 | 2019 I Peter Králik

Dôvodom sú statusy a videá, v ktorých Blaha útočí na firmu. Eset ešte v máji poslal Blahovi predžalobnú výzvu. Blaha tvrdil, že firma ho chce umlčať.


Blaha na svojom facebookovom profile napríklad Eset kritizoval a jej majiteľov označoval za oligarchov, ktorí "vlastnia médiá a platia viacerých politikov".

O Esete natočil sériu videí, v ktorých sa snaží firmu zdiskreditovať. Napríklad v nich tvrdí, že Eset je napojený na americkú tajnú službu.

"Eset sa ma pokúša umlčať, toto je ich predstava o slobode a demokracii," reagoval Blaha na predžalobnú výzvu.

Keď Eset analyzoval Blahove príspevky, dospel k záveru, že jeho cieľom nebolo objektívne informovať či vecne kritizovať, ako to sám Blaha tvrdil. Informuje o žalobe denník SME.

"Naopak, cieľom sú bezdôvodné a ničím nepodložené verbálne útoky," komentoval pred dvoma mesiacmi Eset.

Teraz údajnú žalobu Blaha opäť podrobil kritike na svojom facebookovom profile:

"Ale vážne - ja som žiadnu žalobu od ESET-u nedostal. Možno ma čaká v kancelárii, uvidím zajtra, ale ako som napísal aj redaktorke SME, úprimne, nepredpokladám, že by boli vlastníci ESET-u takí hlúpi, aby útočili na slobodu slova ako nejakí vyšinutí fašisti.", píše poslanec NR SR.

"Ale ak áno, nebude to prvýkrát, čo liberálni milionári podľahli svojej arogancii a snažili sa eliminovať ľavicových kritikov.", pokračuje predseda eurovýboru slovenského parlamentu.

"Budem sa samozrejme brániť a ešte hlasnejšie poukazovať na to, ako ESET, resp. jeho vlastníci, zneužívajú svoju ekonomickú moc na podporu liberálnych politikov a médií.

Nemôžeme dovoliť oligarchom, aby zlikvidovali demokraciu. Ubezpečujem ich, že tento súboj sa im páčiť nebude.", dodáva. 


&theater