LETNÝ TIP: Letné kino na známej bratislavskej pláži otvorí Bohemian Rhapsody
06 | 07 | 2019 I TASR

Oscarom ocenené hudobné filmy otvoria i ukončia v poradí 9. sezónu Letného kina Bažant Kinematograf na Magio pláži v Bratislave.


V nedeľu päťtýždňovú filmovú seansu pod hviezdnou oblohou odštartuje titul Bohemian Rhapsody, 12. augusta bude zasa finále patriť filmu Zrodila sa hviezda s Oscarom za najlepšiu pôvodnú pieseň k filmu, a to Shallow od Lady Gaga. O premietaniach, ktoré sa budú konať od soboty do stredy so začiatkom o 21.00 h, respektíve po zotmení, informovali organizátori festivalu.

"Do programu sme zaradili okrem úspešných filmových titulov z posledného obdobia aj špeciálne uvedenia i stretnutia s filmovými tvorcami," uviedla koordinátorka projektu Ľubica Orechovská.

Pripomenula, že zo slovenských a českých filmov posledného obdobia sa v programe aj s hosťami predstavia tituly Ostrým nožom, dokument King Skate či Loli paradička a Hodinárov učeň, posledné dva v slávnostnej predpremiére pred vstupom do slovenských kín.

RADÍME: Let na dovolenku skomplikuje neplatný pas či chýbajúce potvrdenie lekára
Cesta na dovolenku lietadlom je rýchla a pohodlná, no v niektorých prípadoch sa končí už na letisku. K najčastejším chybám, pre ktoré sa cestujúci nemusia dostať do lietadla, patria neplatný pas, iné priezvisko v cestovnom doklade ako na letenke či... Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | TASR


"Filmové utorky budú patriť špeciálnej sérii filmov tentoraz venovanej 30. výročiu Nežnej revolúcie s podtitulom '30 rokov bez železnej opony'. V programe sú napríklad filmy Občiansky preukaz, Toman, ale aj kultová sci-fi komédia Srdečný pozdrav ze zeměkoule," dodala Orechovská

Zo zahraničnej kinematografie to budú distribučné aj festivalové tituly, medzi nimi napríklad najnovší film Paola Sorrentina Oni a Silvio či snímka Trénerova dcéra v špeciálnom uvedení na Slovensku v spolupráci s Poľským inštitútom v Bratislave.

Bažant kinematograf zavíta v tomto roku do 30 slovenských miest, podrobný rozpis premietaní i informácie o filmoch možno nájsť na stránke projektu.

ŠPORT: Iba 15-ročná tenistka sa dostala do osemfinále slávneho Wimbledonu!
Valcovanie mladej tínedžerky aj naďalej pokračuje. Pätnásťročná americká tenistka Cori Gauffová postúpila vo Wimbledone už do osemfinále. Slovinke Polone Hercogovej odvrátila dva mečbaly a v úchvatnom zápase vyhrala 3: 6, 7: 6, 7:... Čítať ďalej
06 | 07 | 2019 | Ján Prokop