Komentár Petra Sokola: „A už se perou“ , akoby povedal klasik. Nové slušné, staronové ešte slušnejšie...
06 | 07 | 2019 I Peter Sokol

„A už se perou“ , akoby povedal klasik. Nové slušné, staronové ešte slušnejšie a iné opozičné, či mimoparlamentné strany sa tvária že to myslia so spájaním vážne.


Niečo málo desať mesiacov do volieb a kuloárne rokovania pri pive, či káve v uvoľnenom duchu nám dávajú pocítiť, že vo vzduchu visia predčasné voľby. Každopádne, na povrch sem-tam okrem ultra pozitívneho odkazu aj nejaký ten negatívny. Ako napríklad ten, že Hlina sa nebude spájať so Sulíkom, lebo nemajú príliš dobré vzťahy.

A poznáte aj ten o Igorovi M., ktorý nepozná brata a útočí na všetko čo sa okolo neho šustne? To už máme troch agentov s teplou vodou, ktorí majú potenciál urobiť z týchto letných posedení zbytočne premárnenú energiu.

Je tiež zaujímavé sledovať ako sa novému subjektu prezidenta Kisku nie úplne darí napĺňať očakávania.

Je fakt, že v novodobej histórii Slovenska nepoznáme príklad kedy prezident-slušný, politikou neskazený človek, po skončení svojho mandátu založil politickú stranu. A tak nevieme predpovedať, či sa na tento prípad hodí klesajúca krivka preferencií bývalých kandidátov na prezidenta. Ale ak by pasovala, tak v tom prípade by sa pán prezident mali zamyslieť nad logikou celej akcie.

Z praxe je totiž jasné, že kandidáti na prezidenta a ich politické novotvary sa tešia obľube len chvíľu a potom ich preferencie zvyknú klesať. No a kam by klesali preferencie Andreja Kisku, keď je momentálne na hranici zvoliteľnosti?

Tiež je zaujímavý trend v preferenciách PS-SPOLU, keď obe strany parazitujúce na súčasnej parlamentnej opozícii prestali stúpať, kým opozícia stále stráca.

Kam sa teda Sulíkovi a Matovičovi strácajú preferencie? To bude zrejme záhada letných mesiacov.

Celý tento opozičný pohyb je naozaj zaujímavé sledovať. Otázne je, dokedy sa egá Richarda Sulíka, Alojza Hlinu a Igora Matoviča udržia na uzde a či náhodou nebudú oni hrobármi novo-rodiaceho sa revolučného frontu pod taktovkou Truban-Beblavý.

(Autor je 1.podpredseda NÁRODNEJ KOALÍCIE)