Bývalí zamestnanci českého T-Mobilu už poznajú svoj trest. Spreneverili dáta zákazníkov
06 | 07 | 2019 I František Németh

Za krádež a predaj dát zákazníkov boli odsúdení dvaja bývalí zamestnanci českého operátora T-Mobile. Obvodný súd Prahy 10 im právoplatne uložil podmienečné tresty v dĺžke 1,5 a 2,5 roka. Muži tiež musia zaplatiť pokutu, informoval server iROZHLAS.cz. Dvojica odcudzila dáta o zákazníkoch T-Mobilu ešte v apríli 2016. Za rozpredané údaje získali cez milión českých korún.


"Obžalovaný rozhodnutie súdu akceptovali, rovnako tak i prokurátor," povedala Českému rozhlasu hovorkyňa Obvodného súdu pre Prahu 10 Libuše Jungová.

Kvôli krádeži dát 1,2 milióna klientov dostal T-Mobile pokutu 3,6 milióna českých korún od Úradu pre ochranu osobných údajov (ÚOOÚ). Medzi odcudzenými údajmi zákazníkov T-Mobilu boli mená, dátumy narodenia, adresy, telefónne čísla, zákaznícke kódy, údaje o tarifách, priemerných útratách, značkách zariadení a aj čísla účtov. Operátor sa podľa úradu dopustil deliktu tým, že svoje dáta dostatočne nezabezpečil.

Harry a Meghan utratili za vaňu takmer 6-tisíc eur, ťažkú hlavu si naozaj nerobia
Meghan a princ Harry utratili za prestavbu svojho nového domova takmer 2,4 milióna libier. S renováciou však nesúhlasia odporcovia britskej kráľovskej rodiny, ktorým sa výdavky zdajú byť škandalózne. Novopečení rodičia si však z ich sťažností... Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | Ján Prokop


T-Mobile teraz môže svojich bývalých zamestnancov žalovať. "V konaní nebolo o nároku rozhodované, boli odkázaný na konanie vo veciach občianskoprávnych," povedala ku štvrtkovému rozsudku Jungová.

Podľa hovorkyne mobilného operátora Martiny Kemrovej sa k tomu ale firma nechystá, rozhodnutie súdu však víta, uviedol iRozhlas.

Spoločnosť T-Mobile Czech Republic je členom medzinárodnej telekomunikačnej skupiny Deutsche Telekom. Na konci prvého štvrťroka tohto roka mal v Čechách T-Mobile 6,19 milióna mobilných zákazníkov a 274 000 užívateľov pevného internetu.

Ľudia sa zložili na pohreb, nikto ale neumrel. Kuriózny prípad z Česka vás prekvapí!
Desiatky tisíc korún poslali dobrovoľníci do zbierky na sociálnej sieti, ktorá mala slúžiť na pokrytie nákladov na pohreb brata mladého muža z Brna. Ukázalo sa však, že ten si smrť svojho súrodenca vymyslel, píše idnes.cz. Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | František Németh