Najviac spravodajských produktov v minulom roku poskytla SIS rezortu vnútra
05 | 07 | 2019 I TASR

Najviac spravodajských produktov v minulom roku vypracovala Slovenská informačná služba, tak ako aj roky predtým, pre potreby Ministerstva vnútra SR.


Celkovo ich bolo 122, z nich bolo 92 z bezpečnostnej oblasti, 19 z ekonomickej a 11 zo zahraničnej oblasti. Vyplýva to z odtajnenej časti Správy o činnosti SIS za rok 2018.

Dovedna SIS v oblastiach strategického zamerania vypracovala k 31. decembru 2018 pre externých príjemcov 244 spravodajských produktov, z toho 136 v bezpečnostnej, 51 v ekonomickej a 57 v zahraničnopolitickej oblasti.

V prípade MV SR v minulom roku ide o pokles vypracovaných produktov v porovnaní s predchádzajúcim rokom. Vtedy SIS vypracovala pre rezort vnútra 188 produktov. Po MV SR najviac produktov SIS vypracovala v minulom roku pre potreby prezidenta Policajného zboru SR, a to 117. Rok predtým to bolo 178.

NEUVERITEĽNÉ: Soros a Koch zafinancujú nový „protivojnový“ think tank. Je čas sa naozaj báť?
Na scénu prichádza nový „protivojnový“ think-tank. Jeho úlohou bude podpora novej zahraničnej politiky USA, ktorá má byť založená na diplomacii, namiesto sankcií a vojen. Znie to skvele, kým sa nezistí, že je financovaný Sorosom a... Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | Gabriel Matta


Z ústavných činiteľov rovnako ako roky predtým najviac produktov išlo do rúk predsedu vlády, a to 95 (v roku 2017 to bolo 61). Potom prezidentovi 73 (v roku 2017 to bolo 70) a 64 bolo vypracovaných pre predsedu parlamentu (v minulom roku 38). Nasledovali ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí, rezort obrany a Vojenské spravodajstvo.

V minulom roku bolo vypracovaných v bezpečnostnej oblasti 136 produktov, najviac z nich v kategórii a problematike organizovaného zločinu.

V ekonomickej oblasti ich bolo 51, z toho najviac ku problematike nehospodárneho nakladania s majetkom štátu a samospráv.

V zahraničnej oblasti ich bolo 57, a to najviac v kategórii Ruska, Ukrajiny a Spoločenstva nezávislých štátov.

NA STOPE EXKLUZÍVNE: Boss Černák prehovoril! Kto je muž, ktorý obchodoval so šéfom vojenských tajných?
Je to už pár mesiacov, čo vyplávalo na svetlo sveta, že šéf Vojenského spravodajstva Ján Balciar vlastní spolu s manželkou byty, chaty, rodinný dom, apartmán v Chorvátsku aj 15 apartmánov na Táloch. Informáciu priniesli Aktuality.sk, ktoré... Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | Prevzaté z portálu www.nastope.sk