Marček ponúkal Harabinovi 1. miesto na kandidátke, ten to odmietol. Teraz sa do politiky tlačí cez občianske združenie
05 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Nezaradený poslanec Národnej rady Peter Marček na svojom profile na Facebooku napísal, že sudcovi Najvyššieho súdu Štefanovi Harabinovi ponúkal 1. miesto na kandidátke jeho strany Hlas ľudu.


"Presadzoval som ho ako jediného pronárodného kandidáta, zbieral som pre neho petičné hárky s podpismi a pokiaľ nebol mimo BA, tak sme sa stretávali s ním každú stredu v jednej nemenovanej reštaurácii pri jeho bydlisku," napísal v diskusii pod svojim statusom poslanec Marček.



Na tieto stretnutia má podľa jeho vlastných slov "svedkov z radu poslancov i spoluzakladatela z Hlasu Ľudu".

Komentár Romana Suchého: Harabin odhodil masku, ide do politického zápasu ako urazený slon v porceláne
Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin naďalej vajatá o politických ambíciách s jeho vyhláseniami a neistými odpoveďami. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Roman Suchý


Ďalej napísal, že mali byť "dohodnutí na vzájomnej podpore, vzhľadom k veľmi blízkym názorom. Po prehratých prez. voľbách mi p. Harabín už nezdvihol mobil, ani už viac neodpovedal na sms". To zrejme nie je náznakom vzájomnej podpory.

Ďalej prezradil možno viac, než by sám chcel. "Dokonca sme mu ponúkli miesto lídra č1. na našej kandidátke novovzniknutého a zaregistrovaného hnutia HLAS ĽUDU, čo odmietol so slovami, že on chce kandidovať iba na prezidenra SR, alebo na funkciu sudcu v Strasburgu v EÚ, že do parlamentnej politiky určite nepôjde," uviedol Marček. Tvrdí, že na všetky tieto vyhlásenia má svedkov.

ODSTAVIA TÝM HARABINA? Parlament schválil návrh, ktorý ho vyzlečie z talára v prípade jeho kandidatúry do parlamentu
Dnes bol v Národnej rade schválený aj pozmeňovací návrh poslanca za stranu SaS Alojza Baránika, ktorý môže skomplikovať politické plány sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Čítať ďalej
26 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Rozpísal sa aj o občianskom združení Harabinovci. "Jeho (Harabinovi, pozn. redakcie) synovci založili spolu s Petrou Demkovou, asistentkou Maťky Šimkovičovej, občianske združenie Harabínovci, toto sa pokúsia pretransformovať na politický subjekt, opätovným zbieraním podpisov na petič. hárkoch, obaja vyššie menovaní Š. Harabínovci sa stanú politikmi, budú taktiež na kandidátnej listine, ako i ďalší rodinní príslušníci a priatelia, predpokladajme, že po úspešnej volebnej kampani na čele so sudcom NS Š. Harabínom. P. Harabín ostane vykonávať funkciu sudcu NS, alebo ES, prípadne sa stane pri dostatočnom percentuálnom podieli v novovzniknutej koalícii ministrom spravodlivosti, v parlamente sedieť nikdy nebude, je to pod jeho úroveň," odhalil pozadie Harabinovcov Marček.

Harabin stále neuznáva Čaputovú za prezidentku, zahmlieva aj o svojej politickej budúcnosti
13 | 06 | 2019 | Roman Suchý