Ľudia sa zložili na pohreb, nikto ale neumrel. Kuriózny prípad z Česka vás prekvapí!
05 | 07 | 2019 I František Németh

Desiatky tisíc korún poslali dobrovoľníci do zbierky na sociálnej sieti, ktorá mala slúžiť na pokrytie nákladov na pohreb brata mladého muža z Brna. Ukázalo sa však, že ten si smrť svojho súrodenca vymyslel, píše idnes.cz.


Dvadsaťšesťročný muž z Brna sa v práci sťažoval kolegovi, že sa mu pri nehode zabil brat a nemá dosť peňazí na to ho pochovať. "Tento kolega v dobrej viere založil na sociálnej sieti verejnú zbierku a požiadal ostatných užívateľov o finančnú podporu, aby mohol byť vypravený dôstojný pohreb pre zosnulého. Od rôznych darcov sa tak zišlo bezmála 62 tisíc českých korún, "povedal policajný hovorca.

Brat falošne zosnulého peniaze prevzal, na pohreb ich pravdaže nechcel použiť. Vyšlo totiž najavo, že jeho brat je nažive, a on sa tak iba snažil zneužiť solidarity svojho okolia. "Pozostalý" je teraz podozrivý z podvodu a hrozí mu až päťročné väzenie.

POČASIE NA VÍKEND: Dávajte si pozor na horúčavy, v sobotu platia výstrahy
Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na sobotu (6. 7.) výstrahy prvého stupňa v troch krajoch Slovenska. Teplota dosiahne podľa meteorológov v niektorých okresoch až 34 stupňov Celzia. SHMÚ o tom informuje na svojej webovej... Čítať ďalej
05 | 07 | 2019 | TASR