USA a Čína už čoskoro obnovia obchodné rokovania na vysokej úrovni
04 | 07 | 2019 I TASR

USA a Čína už čoskoro obnovia obchodné rokovania na vysokej úrovni. Uviedol to v stredu ekonomický poradca Bieleho domu Larry Kudlow.


Vysokí predstavitelia Spojených štátov a Číny si na budúci týždeň zatelefonujú, aby sa dohodli na osobnom stretnutí a na pokračovaní vzájomných rokovaní o obchode medzi dvoma najväčšími svetovými ekonomikami, povedal Kudlow.

Tie sa náhle zastavili v máji, keď americký prezident Donald Trump obvinil Čínu, že neplní svoje sľuby a zvýšil clá na čínsky import z 10 % na 25 %.

Trump a čínsky prezident Si Ťin-pching sa minulý týždeň na okraji summitu skupiny G20 v Japonsku dohodli na obnovení rozhovorov.

Kudlow najskôr povedal, že tímy vyjednávačov sa stretnú na budúci týždeň, neskôr však tento termín „upravil“, keď vyhlásil, že osobné rozhovory sa začnú „čoskoro“. A dodal, že americký obchodný zástupca Robert Lighthizer a viceprezident Číny Liou Che už spolu telefonovali tento týždeň.

Trump obhajuje podmienky migrantov v amerických zadržiavacich centrách
Americký prezident Donald Trump obhajuje stav amerických zadržiavacich centier aj napriek rastúcej kritike podmienok, ktoré v nich vládnu. V stredu o tom písala agentúra AP. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | TASR