Na Slovensku sa šíri podvodný e-mail, môže poškodiť váš systém
04 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Západoslovenská energetika upozorňuje, aby ľudia neotvárali podvodný email.


Spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) upozorňuje na pravdepodobnosť hekerského útoku a odporúča neotvárať email v mene ZSE (z adresy [email protected]). Informovala o tom hovorkyňa ZSE Michaela Dobošová.

Na spoločnosť sa podľa nej obrátilo zatiaľ 5 osôb, pričom niektoré nie sú ani zákazníkmi ZSE, s otázkami o emaili, ktorý im bol doručený. Email, ktorého predmetom je údajná upomienka, obsahuje podľa hovorkyne tiež prílohu s príponou „.exe“, ktorá môže po otvorení poškodiť počítačový systém prijímateľa.

Spoločnosť ZSE podľa Dobošovej vyhlasuje, že neprevádzkuje emailové konto [email protected] a nie je odosielateľom predmetnej správy. „Spotrebiteľov a obchodných partnerov upozorňujeme, aby prílohu neotvárali, keďže nemôžeme vylúčiť ani to, že cieľom odosielateľa môže byť hekerský útok škodlivým softvérom v prílohe emailu,“ podčiarkla.

Dodala, že spoločnosť analyzuje možné kroky na ochranu dobrého mena a obrátila sa tiež na Národný bezpečnostný úrad, s ktorým situáciu konzultuje. Zákazníci ZSE majú možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok na zákazníckej linke 0850 111 555 alebo prostredníctvom online zákazníckej zóny na stránke www.zse.sk.