LETNÝ TIP: Bratislavské bábkové divadlo otvára v lete svoju divadelnú záhradu
04 | 07 | 2019 I TASR

Bratislavské bábkové divadlo (BBD), ktoré je v správe Bratislavského samosprávneho kraja, nezatvorí svoje brány ani počas leta. Jeho divadelná záhrada na Škultétyho ulici bude počas júla a augusta patriť rozprávkovo-hudobnému programu s názvom Letodivy.


"Návštevníci si budú môcť každý júlový a augustový štvrtok podvečer od 18.00 h vychutnať zaujímavý program, rozprávku pre najmenších. Pre tých väčších je každý druhý štvrtok v mesiaci od 19.00 h pripravený koncert," priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Počas festivalu sa najmenší návštevníci môžu tešiť na rozprávky, ako napríklad Červená čiapočka, Zaseknutá bundička, Safaládka a Špajdlička či Osmijankove rozprávky o princeznách. Okrem domácich predstavení sú pripravené aj viaceré hosťujúce predstavenia vrátane kočovného divadla PIKI z Pezinka.

HORÚČAVY: Počet kolapsov v stredu stúpol
Kolapsov z tepla bolo v stredu opäť viac. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR vyslalo záchranárov k 68 ľuďom, ktorí mali problémy v dôsledku horúčav. TASR o tom informovala hovorkyňa OSZZS SR Alena Krčová. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | TASR


Letnú hudobnú sezónu otvorí vo štvrtok podvečer Miro Jilo so spevohrami. Nasledovať bude koncert hudobníka a poetu Martina Geišberga (18. 7.). Štvrtok 1. augusta bude patriť Mozartovej Čarovnej flaute v podaní Hudobného centra.

V druhej polovici augusta uvedie BBD dva koncerty nových talentov - 15. augusta sa predstaví mladý slovenský spevák Chriss Ellys a 22. august bude patriť éterickej skladateľke, klaviristke a speváčke Andrei Bučko.

Bratislavské bábkové divadlo odohralo v uplynulej divadelnej sezóne 318 predstavení. Prinieslo šesť nových projektov, štyri inscenácie a dve dramatizované čítania. Sezónu uzatvoril Divadelný jarmok koncom júna.

Čaputová chce od veľvyslancov kvalitnú a rešpektovanú slovenskú diplomaciu
Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala v stredu v Prezidentskom paláci veľvyslancov. Na spoločnom stretnutí ocenila prácu, ktorú pre krajinu robia. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | TASR