KRIMI: Banskobystričanku mal neznámy muž okradnúť o 20.000 eur
04 | 07 | 2019 I TASR

Na svoju dôverčivosť doplatila 72-ročná banskobystrická dôchodkyňa, ktorá chcela pomôcť, no prišla o 20.000 eur. Polícia v Banskej Bystrici sa v tejto súvislosti obracia na občanov s prosbou o pomoc a spoluprácu pri objasňovaní zločinu krádeže.


Ako vo štvrtok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, dôchodkyňu mal 26. júna pred budovou hlavnej pošty v Banskej Bystrici osloviť neznámy muž s tým, či si od neho nekúpi hodinky, lebo súrne potrebuje aspoň 100 eur na liečbu onkologicky chorej dcéry.

"Dôverčivá pani mu dala peniaze a kráčala domov. Neznámy ju požiadal, či sa môže ísť k nej napiť a použiť toaletu. Dôchodkyňa súhlasila a podľa jej slov, kým mu v kuchyni naberala vodu, využil jej nepozornosť a ukradol jej finančnú hotovosť. Má ísť o sumu 20.000 eur. Prípad je v štádiu objasňovania," uviedla hovorkyňa.

Polícia potrebuje v súvislosti s týmto skutkom vypočuť neznámeho muža, ktorého zachytávajú fotografie.

"Ak by niekto vedel o neznámom poskytnúť akékoľvek bližšie informácie, môže ich oznámiť na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, na známom telefónnom čísle 158 alebo prostredníctvom sociálnej siete – na oficiálnej stránke polície Banskobystrického kraja www.facebook.com/KRPZBB," dodala Kováčiková.

KRIMI: Polícia v Zboji zadržala prevádzača aj s migrantmi
Hraničná a cudzinecká polícia zadržala v katastri obce Zboj (okres Snina) prevádzača aj s migrantmi. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti. Čítať ďalej
04 | 07 | 2019 | TASR