Pri natáčaní medveďa ho kopol, aby sa mu otočil do záberu. Reakcia bola desivá (VIDEO)
03 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič

Nikoho by asi nenapadlo kopal do medveďa, ktorý mal snahu radšej bezkonfliktne odísť. Každému by bolo jasné, ako otravovanie mladého medveďa môže dopadnúť. Incident sa údajne udial v Kamčatke na Ďalekom východe Ruska. Celý príbeh bol zachytený v krátkom videu, ktoré sa tento týždeň objavilo online.


Mladý medveď hnedý, sotva väčší ako mláďa, ktorý sa venoval vlastnej činnosti v lese, sa chcel vyhnúť konfliktu s okoloidúcim Rusom. Ten sa však potešil, že môže medveďa natočiť na svoj telefón a tak sa vybral rovno k nemu. Medveď si pokojne kráčal preč z miesta, ale bol celý čas chrbtom k “filmárovi”. Ten však zatúžil, aby mu medveď zapózoval a tak ho kopol.


Výsledok? Veľmi zmätené zviera a zranená ruka.



Po tom ako bol medveď odzadu “napadnutý”, zareagoval ako naozajstná šelma a vrhol sa na útočníka. Nasledoval zápas pri ktorom Rusovi vypadol telefón. O niekoľko sekúnd, keď šelma prestala útočiť sa muž zdvihol aj s telefónom a v ruštine hovorí: “Išiel mi po ruke! Medveď ma napadol!”


Za svoj kúsok na medveďa mu však hrozili oveľa horšie dôsledky. Ak je výsledkom iba poranenie ruky, čo dostal za svoj kúsok, môže byť šťastný že vôbec prežil. Určite však bude horúcim kandidátom na tohtoročné uďeľovanie Darwinovej ceny za genetický prínos ľudstvu v kategórii neúspešná samovražda.