Po pouličnej bitke zatkli vo Švédsku amerického rappera ASAP Rockyho (VIDEO)
03 | 07 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
Vo Švédsku zatkli počas návštevy Štokholmu amerického rappera ASAP Rockyho pre podozrenie z útoku s priťažujúcimi okolnosťami. Informovala o tom v stredu agentúra DPA s odvolaním sa na švédsku prokuratúru.  K zatknutiu 30-ročného Rakima Mayersa - čo je rodné meno rappera - došlo v utorok večer po jeho koncerte vo švédskom hlavnom meste.

Polícia zatkla aj ďalších troch členov jeho tímu; dvaja z nich sú takisto podozriví z útoku s priťažujúcimi okolnosťami. Zmienené zatknutia súvisia s nedeľným incidentom v centre Štokholmu. Videozáznam zverejnený Rockym na Instagrame a na webovej stránke TMZ.com ukazuje, ako rappera s jeho tímom prenasledujú po meste dvaja mladí muži, a následnú hádku na ulici. Na záberoch je počuť, ako Rocky a členovia jeho tímu žiadajú mužov, aby odišli. Mladíci však ich požiadavku nepočúvli. Jeden z nich potom zjavne udrel člena rapperovho tímu. Na ďalšom zábere je zase vidieť, ako jedného z mladíkov zrazia na zem a následne začnú biť.



Ako prvý o incidente informoval štokholmský denník Aftonbladet. Prokurátor musí najneskôr do sobotňajšieho poludnia rozhodnúť, či požiada o predbežné zadržanie týchto štyroch osôb, uviedla hovorkyňa prokuratúry. ASAP Rocky, medzi ktorého hity patrí napríklad pieseň Praise the Lord, je v súčasnosti na turné po Európe.