Pakistanský minister si poriadne zavaril. Vo vozidle mu našli 15 kíl heroínu, a to nie je všetko!
03 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Pakistanského ministra spravodlivosti chytili s obrovským balíkom drog. Spolu s ním skončilo vo väzení dokopy päť ľudí. Ako to s ministrom dopadne je teraz témou číslo jedna, pretože za také množstvo drog mu môže hroziť aj trest smrti, informujú zahraničné médiá.


V pondelok našla protidrogová jednotka z Venezuely dvadsaťjedna kíl drog, z toho bolo pätnásť kíl heroínu. Tieto drogy sa nachádzali v aute pakistanského ministra spravodlivosti Rana Sanaullaha Khana. Tie majú podľa miestnych médií hodnotu v prepočte takmer milióntristotisíc eur. Policajti spolu s ministrom zatkli aj jeho vodiča a troch bodyguardov.

V utorok ich čakali súdne rokovania o väzbe. Vzhľadom na postavenie hlavného podozrivého, teda ministra spravodlivosti, museli byť všetky cesty medzi policajnou službou a súdom prísne strážené. V pohotovosti boli stovky policajtov. Súd zatiaľ poslal Sanaullaha na 14 dní do väzby, o jej predĺžení sa bude ďalej rokovať.

Tím Gorila sa má zaoberať aj financovaním Smeru. Na muške sú Haščák aj Flašík
Vyšetrovací tím Gorila sa po novom nezaoberá len financovaním Dzurindovej SDKÚ, na muške má už aj financovanie vládneho Smeru. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Ministrov advokát argumentoval, že celá vec je politicky motivovaná so zámerom zbaviť ministra jeho kresla a "vyrovnať skóre".

V čase zatknutia minister cestoval vo svojom vozidle z mesta Láhaur do Faisalabadu na zjazd svojej strany. Policajti uviedli, že dostali anonymný tip.

Pokiaľ bude minister skutočne usvedčený, nemusí to pre neho dopadnúť vôbec dobre. V Pakistane hrozí pri takom množstve drog až trest smrti. Dá sa predpokladať, že sudca z ministra spraví exemplárny a odstrašujúci prípad.

ŠOK NA ALJAŠKE: Za 9 miliónov dolárov zavraždila kamarátku, ktoré jej ponúkal anonym na internete
Aljaškou otriasol šok. Skupinka tínedžerov sa vybrala na spoločný výlet do hôr, naspäť sa však vrátili bez svojej kamarátky. Spoločne ju strelili do hlavy a jej telo hodili do rieky. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | František Németh