Niektoré zdravotnícke povolania zmenia názov. Poznáme detaily
03 | 07 | 2019 I TASR

Vybrané zdravotnícke profesie budú mať nový názov. Zmenu odsúhlasila vláda SR na svojom stredajšom zasadnutí.


Ako TASR priblížila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová, ide o zosúladenie už s platnou legislatívou, respektíve o úpravu používania profesijných titulov v zdravotníckych povolaniach.

Asistent výživy sa po novom bude volať nutričný terapeut. Zdravotnícky asistent sa premenuje na praktickú sestru. Profesijný titul zubný asistent bude môcť používať osoba, ktorá je odborne spôsobilá na výkon odborných pracovných činností v zdravotníckom povolaní zubný asistent podľa osobitného predpisu.

Opatrenie podľa Eliášovej ďalej zosúladí legislatívu týkajúcu sa vzdelávania, čiže získavanie diplomov o vzdelávaní, respektíve certifikátov o špecializáciách. "V tomto prípade ide o súlad s nariadením vlády SR o odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania, spôsobe ďalšieho vzdelávania zdravotníckych pracovníkov, sústave špecializačných odborov a sústave certifikovaných pracovných činností," dodala.

DANKO NESKLAMAL: Na Slovensku by "veľmi rád" privítal zástupcov Tatárskej republiky
Predseda parlamentu Andrej Danko je presvedčený, že Slovensko potrebuje bližšie vzťahy s Ruskom, osobitne Tatárskou republikou, ktorá je jedným z najrozvinutejších regiónov Ruska. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | TASR