Kedysi mali problém s jej pôvodom, dnes je módnou ikonou - španielska kráľovná rozbila všetky predsudky
03 | 07 | 2019 I František Németh

Pred pätnástimi rokmi katolícke kruhy len pobúreno krútili hlavami, keď videli, ako si vtedajší španielsky princ Filip zobral za ženu novinárku Letiziu Ortizovú Rocasolanovú. Týmto katolíkom nevadil ani tak jej neurodzený pôvod, ale najmä skutočnosť, že sa nevydávala po prvý krát.


Dnes je to všetko inak - Španieli milujú Letiziu a ona sa z toho veľmi raduje. V celosvetovom merítku je jedna z najvýraznejších panovníčok, hlavne čo sa týka módnej brandže. „Hovorí sa, že je najštýlovejšia členka kráľovských rodín na svete a spolu s vojvodkyňami Kate a Meghan určuje kráľovské štýlové trendy pre 21. storočie,“ uverejnil britský Daily Telegraph.

Pred pár týždňami slávili Španieli pätnáste výročie svadby Filipa a Letizie. 19. júna to bolo presne päť rokov, odkedy kráľ Juan Carlos prenechal žezlo svojmu synovi Filipovi. Okamžite ako sa stala Letizia kráľovnou, zobrala svoju rolu smrteľne vážne a prišla s ambicióznymi nápadmi. Jej agenda sa zameriava hlavne na sociálne otázky typu vzdelania, kultúry či podporu detských práv.

Tím Gorila sa má zaoberať aj financovaním Smeru. Na muške sú Haščák aj Flašík
Vyšetrovací tím Gorila sa po novom nezaoberá len financovaním Dzurindovej SDKÚ, na muške má už aj financovanie vládneho Smeru. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Peter Bachan


V svete módy podporuje lokálnych návrhárov ako sú Felipe Varela alebo Lorenzo Caprile. Pri výročí ich nástupu na trón sa predviedla v krásnych belasých šatách.

Počas tejto udalosti sa taktiež rozhodli ukázať svetu svoje dve dcéry - trinásťročnú Leonor, ktorá je mimochodom očakávaná budúca kráľovná, a jej dvanásť ročnú sestru Sofiu. Ich ukázanie svetu bolo skôr výnimkou, nakoľko rodičia sa starajú o ich súkromie, na verejnosti sa objavujú len málokedy.

Majetkové priznanie má Matovič prázdne, manželkine miliónové majetky chátrajú
Ubytovňa, hotel, pozemky ba dokonca historická budova. Toto všetko je majetok, do ktorého Igor Matovič s manželkou investovali, no postupom času chátra ako jeho hnutie Obyčajní ľudia. Čítať ďalej
03 | 07 | 2019 | Marek Molnár