V Česku našli v gauči peňažnú hotovosť vo výške 21 miliónov. Prsty v tom má cudzinec z východnej Európy
02 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Neobvyklú sumu peňazí v hotovosti objavili kriminalisti v Brne pri zásahu u muža, ktorý je podozrivý z daňových podvodov. V rozkladacom gauči si 52-ročný cudzinec schovával české a americké bankovky v hodnote, ktorá presahuje dvadsaťjeden miliónov českých korún.


26. júna zasahovali asi štyri desiatky kriminalistov na piatich miestach v Českej republike. Od finančného úradu dostali policajti tip na muža, ktorý pochádza z východnej Európy. Objavili ho nakoniec vo Veľkom Meziříčí, kde sa vyskytoval pomerne často. Spolu s ním zadržali aj obrovské množstvo peňazí.

Komentár Romana Suchého: Harabin odhodil masku, ide do politického zápasu ako urazený slon v porceláne
Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin naďalej vajatá o politických ambíciách s jeho vyhláseniami a neistými odpoveďami. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Roman Suchý


"Pri domovej prehliadke sme zaistili tisícové, dvojtisícové a päťtisícové české bankovky v celkovej hodnote 21 miliónov a 374 tisíc korún. Taktiež osem tisíc amerických dolárov. Podľa mňa je to zatiaľ najväčšia hotovosť, ktorú na mieste policajti zaistili, "uviedol Vladimír Machala, vedúci brnenskej hospodárskej kriminálky.

Okrem Veľkého Meziříčí policajti operovali tiež v stredných Čechách, na Vysočine a v Brne. Cudzinec bol podozrivý z podvodov s DPH, na prípade kriminalisti pracovali zhruba tri roky. Cudzinec ukrýval peniaze v škatuliach od topánok v úložnom priestore gauča, na ktorom spával.

Tiež vytvoril niekoľko reťazcov firiem, v ktorých vystupoval ako konateľ a mal vybavenú plnú moc rozhodovať o jednotlivých článkoch reťazca. Cez ne si údajne podvodne fakturoval prácu a znižoval si tak základ dane.

Hasiči odstraňujú následky nepriaznivého počasia vo viacerých krajoch
Následky nepriaznivého počasia odstraňuje v pondelok večer takmer 185 profesionálnych a dobrovoľných hasičov vo viacerých slovenských krajoch. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (P HaZZ) o tom informuje na sociálnej sieti. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Peter Králik/TASR


"Mesačne na krátení dane získal dva milióny korún," vyčíslil Petr Sívek z brnianskej kriminálky.

Do firiem podľa neho bolo zapojených ďalších asi päť desiatok zamestnancov, ktorí pochádzali aj z východoeurópskych krajín, priebežne sa ale v zamestnaní striedali.

Cudzinec je teraz vo väzbe. Za krátenia dane, poplatkov a podobných povinných platieb mu hrozí až desať rokov za mrežami.

Beblavý minulý rok predbehol v oficiálnych zárobkoch Fica. Poznáme aj príjmy ďalších poslancov
Títo politici sú snáď všetkým známi. Teraz uverejnili výšku ich miezd za minulý rok, koľko si privyrobili pomimo svojej funkcie a čo tvorí ich majetok. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Marek Molnár