Komentár Romana Suchého: Harabin odhodil masku, ide do politického zápasu ako urazený slon v porceláne
02 | 07 | 2019 I Roman Suchý

Sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin naďalej vajatá o politických ambíciách s jeho vyhláseniami a neistými odpoveďami.


Harabin dnes uverejnil svoj nový blog na stránkach Pravdy, ktorý sa dá brať ako začiatok jeho ťaženia do parlamentných volieb. Pod rúškom tajomného názvu "Naša vlasť" sa ukrývajú mnohé indície, že sa Harabin plánuje vzdať svojho sudcovského talára a ide do toho naplno.

Je takmer zbytočné citovať celé pasáže, podobné frázy sme už mohli počuť alebo čítať od nejedného lídra politickej strany. Prázdne floskule o spájaní, myšlienkach, zapredaných médiach, korupcii na najvyšších miestach či hordách imigrantov, ktorí sa majú údajne valiť na Slovensko, sú už dávno pasé.

Vety ako "Naša sila bude závisieť od našej spoločnej vôle nedovoliť zmeniť našu vlasť na štát okupovaný cudzími vojskami provokujúcimi výbuch ničivej vojny", či "Nechceme rozbité a zdevastované mestá plné cudzích ilegálnych migrantov," ako sú napísané v blogu, sa viac než podobajú na poplašné správy.

Šírenie strachu medzi obyvateľmi by mohlo byť efektívne tak štyri roky dozadu, v čase, kedy vrcholila migračná kríza. V dnešnej dobe si také ostré vyhlásenia nedovolí ani Kotleba či Kollár, ktorí aj vďaka ostrejšiemu slovníku získali pár percent navyše pri posledných voľbách do Národnej rady. Ak ale Harabinovi stačí tých pár percent voličov, ktorých to osloví, bude prehlásený za "trieštiteľa" národných síl, namiesto toho, aby bol oslavovaný za buditeľa a spasiteľa.

Navyše jeho blog nadväzuje na Nitrianske stretnutie s Mečiarom, kde zrejme celú Harabinovu stranu už spáchali (viď foto nižšie)!



Harabinovi s časom, ktorý už ušiel od prezidentských volieb tečie do topánok. Vajataním a neschopnosťou vyjadriť sa k svojej politickej budúcnosti pár dní po zvolení Čaputovej, ušlý čas premárnil. Nehovoriac o tom, že jeho zakomplexované kričanie "ja som vyhral voľby", ho posunulo medzi neatraktívne obskúrne figúrky, čo sa nakoniec prejavilo aj v posledných prieskumoch, ktoré mu pripísali percentá hlboko pod 5.

Harabin a tí čo sa stretli na Devíne snívajúc o spájaní národných strán vôbec nepochopili sociokultúrny posun slovenskej spoločnosti za posledných 15 rokov. Sú ako dinosaury odsúdení na politické vyhynutie.