Hasiči v Košiciach odstraňujú následky po intenzívnom daždi s krupobitím
02 | 07 | 2019 I TASR

Hasiči aktuálne odstraňujú následky intenzívneho dažďa s krupobitím, ktoré sa Košicami a niektorými časťami východného Slovenska prehnali v utorok popoludní. Odstraňujú prevažne spadnuté stromy a odčerpávajú vodu.


Ako pre TASR povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach, momentálne sú na šiestich miestach, dokopy mali 22 výjazdov.

„Väčšinou išlo o spadnuté stromy, respektíve ich konáre a zaplavené suterény bytových domov. Z doterajších výjazdov sme 19 absolvovali v Košiciach, ďalšie boli v Spišskej Novej Vsi a v Michalovciach,“ spresnil s tým, že vážnejšie zásahy neevidujú.

Košice a okolie zasiahol niekoľkominútový intenzívny dážď aj vo štvrtok (27. 6.). Vtedy dosahovali krúpy lokálne priemer približne sedem centimetrov a spôsobili veľké škody prevažne na autách. V utorok sa ich veľkosť odhadom pohybovala okolo 1,5 centimetra.

Nebezpečný a ohrozujúci sršeň straší Európu. Dostane sa aj na Slovensko?
Agresívny a vysoko nebezpečný sršeň z Ázie je veľkým nebezpečenstvom už takmer pre celú Európu. Je vysoko pravdepodobné, že sa tento sršeň môže každú chvíľu objaviť aj na Slovensku. Ohrozené sú aj včely. Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | Ján Prokop