Automobilka Lucid boduje. Získala ďalšieho človeka, ktorý predtým robil pre Teslu
02 | 07 | 2019 I Ján Prokop

Peter Hochholdinger vydržal tri roky na svojej pozícii, teraz je už bývalým šéfom výroby automobilky Tesla.


Americká spoločnosť ho v roku 2016 pretiahla od Audi, aby mohol pracovať na voze Tesla Model 3. Do dvoch rokov mal zvýšiť objem výroby tohto modelu na pol milióna kusov ročne. Teraz Hochholdinger odchádza ku konkurencii v podobe novej automobilky Lucid Motors. Informoval o tom server TechCrunch.

Hochholdinger má za sebou viac ako dve desiatky rokov pracovných skúseností v automobilke Audi, kde bol zodpovedný aj za modely A4, A5 alebo Q5.

Nie je však jedinou posilou, ktorá do čínsko-amerického Startup Lucid Motors prichádza práve z Tesly. Už pred ním spojil svoje sily s novou automobilkou Peter Rawlinson, ktorý sa významne podieľal na vývoji Tesla Model S.

ZMIZNUTIE V TATRÁCH: V Západných Tatrách hľadali Poliaka, ktorý stratil orientáciu v kosodrevine
Záchranári z oblastného strediska Horskej záchrannej služby (HZS) Západné Tatry hľadali v pondelok podvečer 50-ročného poľského turistu, ktorý odišiel z Jalovca po žltej značke smerom do Jaloveckej doliny a v kosodrevine stratil orientáciu. O pomoc... Čítať ďalej
02 | 07 | 2019 | TASR


Lucid Motors chcú svetu ponúknuť model Lucid Air. Ten mal ísť pôvodne na trh v roku 2018, no proces sa zdržal kvôli finančným ťažkostiam, ktoré automobilku postihli. Výrazne jej pomohla až finančná injekcia v podobe investície miliardy dolárov, ktorá prišla zo Saudskej Arábie.

Firma teraz pripravuje stavbu vlastnej továrne.  Situovaná by mala byť v Spojených štátoch v Arizone, a jej vybudovanie bude stáť cca. 700 miliónov dolárov.