Fico označil Druckera za liberálneho kavierenského politika. Špekulácie o Pellegrinim a exministrovi sa stupňujú
01 | 07 | 2019 I Peter Bachan

Aktuality upozorňujú na "špekulácie, či sa Peter Pellegrini pridá k svojmu bývalému kolegovi z vlády."


Exminister Tomáš Drucker stále tvrdí, že len zvažuje založenie politickej strany. Prednedávnom ale uverejnil video, v ktorom "ďakuje za dôveru" - nateraz má byť na mieste program, s ktorým chce obehnúť Slovensko Vo videu avizuje svoje letné "turné", kde má v pláne stretnutia s občanmi:



Čo sa týka zvyšných ľudí, ktorí sa k nemu majú postupne pridať, vraví, že sa určíte "pripoja aj niektorí ľudia, s ktorými debatujeme,“ povedal Drucker pre Aktuality.

Čo sa týka prepojenia s Pellegrinim, nie sú to informácie postavené na vode. Už počas minulých rokov, kedy vládli spolu bok po boku, mali dobré vzťahy, čo je pri aktuálnych pomeroch v strane Smer vzácnosťou. Ani jeden z nich však ešte nepovedal definitívne nie.

MIMORIADNA SPRÁVA: Zsuzsová mala pre Kočnera získať intímne fotky Andreja Danka
Bezpečnostný analytik Radovan Bránik na svojom webe uverejnil článok o aktivitách Aleny Zsuzovej. Jedna z nich sa dotýka priamo aj predsedu parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka. Čítať ďalej
01 | 07 | 2019 | Martin Sničovský


Drucker vraví, že sa Pellegrini (nateraz) venuje premiérovaniu a je zbytočné sa ho na to pýtať. "Je podpredsedom strany Smer, je premiérom a špekulovať o tom z moje strany je úplne zbytočné,“ povedal.

Pellegrini sa taktiež vyjadroval celkom hmlisto, urobil tak už na rokovaní vlády minulý týždeň či u Braňa Závodského na Rádiu Expres. Vtedy hovoril buď o tom, že sa touto témou "momentálne" nezaoberá, alebo že sú to len "kuloárne reči".

O Druckerovej strane a jej nových posilách sa už šepká dlhší čas. O tejto téme sme už informovali:

Nová strana na obzore? Tomáš Drucker sa už stretol aj s poslancami Mostu
Drucker už dávnejšie avizoval vznik nového politického subjektu, ktorý teraz začína naberať reálne kontúry. Informácie priniesla dnes ráno Pluska. Čítať ďalej
11 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Aktuality priniesli nové kuloárne informácie, ktoré spájajú Druckera a Mareka Maďariča, Václava Miku (ktorý nateraz popiera akékoľvek rokovania), či exministra školstva Juraja Draxlera, s ktorým už má za sebou aj rokovnanie. Draxler svoje ďalšie pôsobenie v politike nevylučuje, no nič ani nesľubuje, keďže sa aktuálne venuje odborným témam.

K celej situácii sa vyjadril aj expremiér Robert Fico. „Tohto projektu sa vôbec neobávam,“ povedal na adresu ešte neohlásenej strany Tomáša Druckera. Tvrdí, že nemá na to, aby ľudí lákal na sociálne otázky. Vo svojich vyhláseniach však pritvrdil. „Je to typický liberálny kaviarenský politik,“ dodal. Drucker nie je ohrozením pre Smer, vyhlásil.

Ficov "Parný valec z Malej Id(k)y" prevalcoval vzburu, upokojil oligarchov a napravil Pellegriniho
Ako rýchlo sa revolta v Smere začala, tak aj skončila. Každý, kto očakával Ficovo kajanie alebo drastické zmeny vo vedení Smeru, by si mal zrekapitulovať históriu všetkých rebélii, ktorým už musel predseda strany Smer-SD čeliť. Čítať ďalej
14 | 06 | 2019 | Alexander Adamecký