RADÍME: Príspevok na dochádzanie nemusí zamestnanec dostať, aj keď spĺňa podmienky
29 | 06 | 2019 I TASR

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny podporuje zamestnávanie ľudí aj príspevkom na dochádzanie za prácou. Ten môže dosiahnuť podľa vzdialenosti od trvalého bydliska až 135 eur mesačne.


Rozdielna interpretácia niektorých pojmov medzi zamestnávateľmi a ÚPSVaR však môže niektorých žiadateľov o tento príspevok pripraviť. Ide o potvrdenie miesta výkonu práce, ktoré môžu mať napríklad obchodní zástupcovia aj v podobe niekoľkých krajov, alebo dokonca celej SR.

Monitoring extrémistov viedol k obvineniam z viacerých trestných činov, uvádza SIS
Monitoring zo strany slovenskej tajnej služby a následné informovanie o podozreniach z páchania extrémistických trestných činov predstaviteľov a sympatizantov slovenskej pravicovo-extrémistickej (PEX) scény prispeli k vzneseniu viacerých obvinení... Čítať ďalej
29 | 06 | 2019 | TASR


Podľa riaditeľky Kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR Jany Lukáčovej na správne vypočítanie vzdialenostného pásma na určenie výšky príspevku treba, aby bolo miesto výkonu práce zamestnanca určené konkrétne. "Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny usmerňujeme, aby v takýchto prípadoch vyzvali zamestnávateľa na vyplnenie potvrdenia o mieste výkonu práce s presne určenou jednou adresou, a tou môže byť napríklad aj sídlo zamestnávateľa. Uvedené je dôležité na určenie presnej výšky príspevku," povedala Lukáčová.

Zamestnávatelia však argumentujú, že nemôžu uviesť do potvrdenia iný údaj, než aký majú so zamestnancom dohodnutý v pracovnej zmluve. Zamestnanec svojho nového zamestnávateľa nemôže do uvedenia údajov, ktoré požaduje ÚPSVaR, donútiť.

Trapas na červenom koberci v Karlových Varoch! Partnera Bohdalovej prisúdili k inému mužovi!
Uvítanie Jiřiny Bohdalovej na červenom koberci tohtoročného ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch sprevádzal obrovský trapas, ktorý spôsobil moderátor. Čítať ďalej
29 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Problém vzniká podľa ÚPSVaR už pri podpise pracovnej zmluvy, keď si v nej zamestnanec a zamestnávateľ dohodnú ako miesto výkonu práce napríklad celé územie Slovenska. Podľa Lukáčovej je v takomto prípade miesto výkonu práce nedostatočne určené. "Rovnako máme názor, že zamestnávateľ pri takom počte možných miest výkonu práce mal určiť zamestnancovi pravidelné pracovisko," povedala.

Hoci žiadateľ o príspevok musí doložiť v žiadosti miesto výkonu práce, možným riešením podľa riaditeľky je, že úrad práce bude akceptovať ako miesto výkonu práce sídlo firmy. "Úradu práce by mal stačiť údaj o mieste sídla zamestnávateľa," dodala Lukáčová.

Ľudia v eurovoľbách volili rovnaké strany, aké by volili v iných voľbách
Slováci v májových voľbách do Európskeho parlamentu volili rovnaké strany, aké by volili v iných typoch volieb. Čítať ďalej
29 | 06 | 2019 | TASR