Iránsky prezident: A čo izraelské jadrové bomby?
29 | 06 | 2019 I Zuzana Vargová

Iránsky prezident Hasan Rúhání kritizoval Trumpa, že vo svojom prejave úplne zavrel oči pred izraelským jadrovým arzenálom a neustále obviňoval Irán z toho, že chce vyvíjať jadrové zbrane.


"Trump predvádza veľkú show o neexistujúcich jadrových iránskych bombách, dokonca ako spúšťačoch vojny, ale úplne mlčí o jadrovom arzenáli, ktorý má Izrael. Je to očividne jednostrannosť, jednooká slepota a nechutné pokrytectvo. Trump sa obáva všetkých krajín sveta, ktoré majú jadrové zbrane, ako je Severná Kórea, India, Pakistan, Čína a Rusko, ale jediná krajina o ktorej nehovorí, je Izrael!"

Otázka teda znie: "A čo izraelské jadrové bomby?", To je totiž otázka, ktorú sa nikto neodváži položiť, ani politici a ani médiá. Nikdy som nepočul novinárov opýtať sa na to Trumpa. Je to zrejme tabu. Nikdy som nepočul položiť túto otázku nemeckými novinármi Merkelovej: "Je pravda, že ponorky, ktoré dodávalo Nemecko Izraelu takmer zadarmo, sú schopné odpaľovať rakety s izraelskými jadrovými hlavicami?" To je fakt, ale kto položí túto otázku stratí v najlepšom prípade len svoju prácu, v najhoršom prípade život !!! "Som pevne presvedčený, že prezident John F. Kennedy bol zavraždený v roku 1963, pretože chcel zastaviť program izraelských jadrových zbraní. Jeho nástupca Johnson to dovolil, " tvrdí von Freeman na blogu Schall und Rauch.

Komentár Nikolaja Bobkina: USA - Irán. Od vojny ich delilo len desať minút
27 | 06 | 2019 | Nikolaj Bobkin (Fond strategickej kultúry)


Všetky ostatné dôvody pre atentát na Kennedyho, CIA a zrušenie Fedu, odporcovia vietnamskej vojny, slúži len ako klam a rozptýlenie. Pozrite sa, ako skončil držiteľ nemeckej literárnej ceny Günter Grass, pretože v roku 2012 zmienil túto tému vo svojej básni "Čo je potrebné povedať". Kritizoval tabuizácie nekontrolovaného izraelského arzenálu jadrových zbraní a že nerešpektovanie tohto tabu je posudzované ako antisemitizmus. Na Güntera Grassa sa zo všetkých strán Zlietol búrka nebývalých rozmerov, a tak sa stal "persona non grata". To je čo urobili s jedným z najvýznamnejších básnikov modernizmu v Nemecku. Každý, kto žiada o legitímne otázky a kritizuje izraelskej politiky dnes, je antisemita, pretože kritizovanie Izraela je zakázané. Naopak, kto ešte nebol zobrazený ako antisemita, tak je rovnako ako posol sionistov.

Faktom je, že s pomocou Francúzska Izrael pracoval od roku 1950 na programe jadrových zbraní a v roku 1967 bola dokončená prvá izraelská jadrová bomba. Tá bola testovaná kvôli explózii v mori, južne od pobrežia Južnej Afriky, pretože Izrael a rasistický režim apartheidu Južnej Afriky úzko spolupracovali na programe jadrových zbraní. Medzitým sionistický konštrukt, sám rasistický režim apartheidu, získal arzenál 200 až 400 jadrových hlavíc. To dokonca potvrdilo OSN. Má tiež rakety, riadené strely, lietadlá a ponorky pripravené na nasadenie týchto jadrových bômb po celom svete. Nikto ale nehovorí o tom, že by Izrael bol jadrovou mocnosťou. Rúháni poukázal na opakované tvrdenie Donalda Trumpa, že Washington je znepokojený možným vývojom jadrových zbraní Iránom. Dôraz je kladený na "možný vývoj" a nie na existujúcu!

USA uvalili sankcie na syna venezuelského prezidenta Madura
Spojené štáty uvalili v piatok sankcie na syna venezuelského prezidenta Nicolása Madura. Tieto najnovšie americké sankcie by mali zvýšiť nátlak na príslušníkov rodín popredných predstaviteľov podporujúcich tohto socialistického lídra, uviedla... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | TASR


"Čo je to za argument, že Irán môže zamýšľať" a potrestať krajinu sankciami a hroziť jej vojnou? Iránska hlava štátu, ktorá vystúpila v stredu na zasadnutí vlády v Teheráne, preto vyzvala Trumpa, aby "hovoril o Izraeli, ktorý je uzurpátorom a uložil tam všetky takéto jadrové zbrane", ak sa o také zbrane naozaj zaujíma. Rúháni sa tiež spýtal Trumpa, prečo stále upozorňuje na to, že Irán údajne pracuje na týchto zbraniach, zatiaľ čo inšpektori OSN pravidelne kontrolujú jadrové elektrárne v krajine a určujú zákonnosť jej jadrového programu. Prečo sa Trump naopak neobáva, že Izrael na rozdiel od Iránu nepristúpi k Zmluve o nešírení jadrových zbraní (NPT), a neumožňuje inšpektorom OSN vstup do krajiny?

Iránsky prezident tiež pripomenul, že Trump spája Irán s údajným zámerom získať jadrové zbrane, aj keď najvyššia iránska náboženská autorita vydala vyhlášku zakazujúcu ich obstaranie. "Naozaj sa obávate jadrových zbraní, nie ste oboznámení s fatwou (náboženským dekrétom) vodcu islamskej revolúcie, Ajatoláha Chameneího, ktorý nazval vývoj jadrových zbraní nezákonnými?" Spýtal sa Rúháni. "Takže americké obvinenia a spôsob, akým sú vyjadrené, rovnako ako cieľ ktorý hľadajú, sú neopodstatnené," poznamenal iránsky prezident.

Špeciálny systém umožní EÚ obchod s Iránom a obíde americké sankcie
INSTEX bol dnes spustený do prevádzky a prichádza ako výsledok stretnutia krajín, ktoré sa aj naďalej zúčastňujú na rokovaní o jadrovej dohode s Iránom. Zástupcovia Británie, Francúzska, Nemecka, Ruska, Číny a EÚ sú aj naďalej zostávajúcimi členmi... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič