15 mŕtvych z toho 4 deti. Oporný múr sa zrútil priamo na spiace rodiny
29 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

V Indickom meste Puna sa dnes ráno zrútil múr, ktorý zabil 15 ľudí z čoho boli až štyri deti. Ochranný múr spadol na skupinu chatrčí v ktorých v tom čase ešte spali ľudia. Múr so sebou stiahol aj niekoľko zaparkovaných áut. Informoval o tom indický televízny kanál NDTV.


Katastrofa sa odohrala v oblasti Kondhwy v Pune po najťažšom období dažďov za uplynulých deväť rokov. Časť múru sa zrútila a s uvoľnenou zemninou a niekoľkými autami zasypala niekoľko domov časti pod ním.Pôda sa zosunula vplyvom rozmočenia a múr následne neudržal tiahu mokrej zeminy.




Puna rescue
Záchranári hľadajú preživších medzi troskami zrútenej steny obytného komplexu v Pune, India, 29. júna © Reuters

Národný špeciálny tím na riešenie následkov katastrôf (NDRF) a hasičské zbory prehľadali oblasť, kde uviazli pod troskami miestni obyvatelia. Tri zranené osoby boli odvezené do nemocnice. 


Policajný šéf v Pune, Dr. K Venkatesham povedal novinárom, že prebieha vyšetrovanie určenia príčiny tragédie. “Po vyšetrovaní budú prijaté proti zodpovedným osobám patričné opatrenia,” povedal K. "Skontrolujeme, či boli prijaté správne povolenia a či boli dodržané bezpečnostné opatrenia."