V Nórsku odsúdili muža, ktorý zneužíval a vydieral stovky neplnoletých chlapcov
28 | 06 | 2019 I TASR

Na 16 rokov väzenia odsúdili v piatok istého Nóra za pohlavné zneužívanie, vrátane znásilnenia, niekoľkých stoviek neplnoletých chlapcov vo vôbec najväčšom prípade tohto druhu v histórii krajiny, informuje agentúra AFP.


V súčasnosti už 27-ročný muž sa niekoľko rokov na internete vydával za mladé dievča, najmä pod menom Sandra. Predpokladá sa, že prostredníctvom klamstva a vyhrážok vylákal od zhruba 460 chlapcov - z ktorých mnohí boli mladší ako 16 rokov - videonahrávky, na ktorých vykonávali sexuálne praktiky.

Obvinenia vznesené voči nemu, ktoré zahŕňali pohlavné zneužívanie a znásilnenie, sa však týkali len 270 obetí.

Londýn vydával ruské lietadlo za Britské. Daily Mail to označil za "zahanbujúcu chybu"
Ministerstvo zahraničného obchodu Spojeného kráľovstva urobilo vážnu a zahanbujúceho chybu, napísal Daily Mail. V krajine, ktorú lomcujú protiruské nálady, je to dvojaký pohana. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý


Muž, ktorý bol aj futbalovým rozhodcom, vystupoval ako mladé dievča a svojim obetiam za poslanie videí sľuboval sladkosti, smartfóny, nahé fotografie či sexuálne služby, pričom v niektorých prípadoch ich vylákal aj na osobné stretnutia. Následne od nich požadoval viac pod hrozbou zverejnenia videí.

Muž, ktorý sa postavil pred súd v okrese Nedre Romerike na juhovýchode krajiny, sa k niektorým obvineniam priznal. Za pohlavné zneužívanie v tejto škandinávskej krajine mu súd udelil jeden z tvrdších rozsudkov, pričom prokuratúra to označila za "najväčší prípad sexuálneho zneužívania v Nórsku".

Páchateľa prvýkrát zatkli v júni 2016. Následne ho prepustili a umožnili mu pokračovať v páchaní týchto jeho činov až do jeho druhého zatknutia v októbri toho roka. Muž musí tiež zaplatiť poškodeným finančnú náhradu vo výške 18,6 milióna nórskych korún (1,9 milióna eur).

Poliačik zrejme končí v Rade Európy. Podľa Danka "poškodil dobré meno Slovenska"
Člen slovenskej delegácie v Parlamentnom zhromaždení Rady Európy a poslanec Národnej rady Martin Poliačik sa pridal k ďalším delegátom z Estónska, Gruzínska, Lotyšska, Litvy, Poľska a Ukrajiny, a spoločne odsúdili navrátenie hlasovacích práv Rusku,... Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý