Škody spôsobené krúpami v Košiciach sa rátajú na tisíce. Poškodili cez tisíc automobilov
28 | 06 | 2019 I TASR

Vyše tisíc áut poškodil ľadovec, ktorý sa vo štvrtok popoludní prehnal Košicami. Krúpy s veľkosťou golfových loptičiek rozbíjali sklá áut a výrazne poškodili kapoty. Klienti Allianz - SP nahlasujú svoje poistné udalosti a aktuálne počet škôd vozidiel po krupobití v Košiciach a okolí presiahol tisícku, pričom škody neustále pribúdajú.


Okrem vozidiel ľadovec poškodil aj privátny majetok ľudí, najmä eternitové strechy, lexanové striešky nad vchodmi domov, strešné okná, fasády domov, prestrešenia terás, žalúzie a slnečné kolektory. Aktuálne poisťovňa eviduje približne 40 takýchto poistných udalosti. Väčšina škôd na nehnuteľnostiach sa pohybuje vo výške okolo 2000 - 3000 eur. Eviduje aj poškodenú strechu domu v hodnote približne 5000 eur.

Škody po krupobití na majetku sú kryté v rámci poistenia nehnuteľnosti, škody na vozidlách zas kryje havarijné poistenie z rizika živel.

"Akúkoľvek škodu na vozidle či inom majetku je treba poisťovni nahlásiť online, telefonicky alebo na pobočke, a to čo najskôr, aby sme mohli poistnú udalosť začať riešiť a poškodeným klientom čo najskôr škodu uhradiť. Odporúčame si vzniknuté škody aj zdokumentovať, stačí odfotiť do mobilu a fotky odoslať poisťovni pri hlásení škody," radí hovorkyňa poisťovne Lucia Muthová.

KRIMI: Nové informácie v prípade vraždy Jána Kuciaka - polícia mala zaistiť rukavice vraha
TV JOJ informuje o zisteniach, ktoré ukazujú, že vyšetrovatelia mali po vražde novinára a jeho družky zaistiť špeciálne rukavice, ktoré vrah použil pri vražde. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý