Kalifornia na úrovni afrických krajín? Taká je realita, vyhlásil americký profesor
28 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Kalifornia má všetky známky insolventného štátu - vysoké dane so zlou infraštruktúrou, nekvalitné vzdelávanie a vysoká miera kriminality, uviedol Victor Davis Hanson z Hooverovho inštitútu v rozhovore pre stanicu Fox News.


Podľa profesora sa Kalifornia stáva nevhodnou pre život strednej vrstvy obyvateľstva. Rovnako ako za feudalizmu, aj tam sa nachádza priestor len pre chudobných a super bohatých. Victor Davis Hanson je vedúcim pracovníkom na Hooverovom univerzite. Celý život žil v Kalifornii, tak ako jeho predkovia po niekoľko generácií. Nedávno uverejnil článok, v ktorom nazval svoj štát "prvým štátom tretieho sveta v Amerike". Televízia sa ho preto opýtala, v akom zmysle je Kalifornia štátom tretieho sveta.

Glosa Petra Králika: Hrdili sa, že sú zmenou v komunále voči Smeru. Dnes si len menia platy smerom hore
Vo vedení mesta Košice nastali zmeny v platových pomeroch. Primátorovi Polačekovi zvýšili poslanci plat už dva mesiace po nástupe do vedenia magistrátu. Na Slovensku však nie je jediný, stalo sa to skôr "opozičným" pravidlom. Čítať ďalej
27 | 06 | 2019 | Peter Králik


"Má všetky príznaky, ktoré sú spojené so zlyhávajúcimi štátmi. Má najvyššie dane z príjmu, benzínu, dane z predaja a zároveň výsledky školských skúšok v Kalifornii sa pohybujú medzi 10 percentami najhorších v celej krajine," odpovedal Hanson.

Podľa neho žije v Kalifornii jedna tretina príjemcov sociálnych dávok v celých Spojených štátoch. Pätina tamojšieho obyvateľstva žije pod hranicou chudoby. Každá piata americká osoba bez domova sa nachádza v Kalifornii. Toto je stredoveká spoločnosť. Je tu malá, ale veľmi bohatá elita - máme viac miliardárov než v akomkoľvek inom štáte - a zároveň najväčšiu triedu "sociálneho dna," upozornil.

Z PARLAMENTU: Poslanci ukončili dnešné rokovanie diskusiou o možnosti voliť zo zahraničia
Diskusiou k návrhu umožniť Slovákom žijúcim v zahraničí voliť aj na zastupiteľských a konzulárnych úradoch ukončili poslanci ôsmy rokovací deň 46. schôdze Národnej rady SR. Čítať ďalej
27 | 06 | 2019 | TASR