Danko bol v Bielorusku dohodnúť kšeft pre klienta SNS, tvrdí SaS
28 | 06 | 2019 I Gabriel Matta

Pellegrini, Lajčák a Saková by mali v maximálnej možnej miere strážiť Dankove výlety do nedemokratických režimov, ak sa im už nedá zabrániť. Tvrdí strana SaS.


Oznámenie ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriely Matečnej, že slovenský agrosektor bude investovať do bieloruského poľnohospodárstva, znelo podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) priveľmi bizarne, keďže slovenský agrosektor nejaví známky finančných prebytkov. Navyše, Bielorusko ako jediná európska krajina s diktátorom na čele nie je pre zahraničné investície bezpečným prístavom.


Nakoniec bude zo slovenského agrosektora, ktorý bude investovať do bieloruského poľnohospodárstva, profitovať len jeden podnikateľ, jedna firma. Oným šťastlivcom je Daniel J. Kratky a jeho Slovenské farmárske družstvo. Celá záležitosť tak naberá typický snsácky ráz,“ uviedla poslankyňa NR SR za SaS a tímlíderka strany pre životné prostredie Anna Zemanová.


Andrej Danko využil podľa liberálov svoju ústavnú funkciu, navštívil Bielorusko a prihral svojmu kamarátovi kšeft,“ povedala tímlíderka SaS pre pôdohospodárstvo Jarmila Halgašová, ktorú doplnil poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre zahraničnú politiku Martin Klus: „A len z číreho nadšenia, ako sa mu to podarilo, pozval bieloruského diktátora Alexandra Lukašenka na oslavy Slovenského národného povstania. Zahraničné cesty Andreja Danka sa tak stávajú pre slovenskú diplomaciu nočnou morou. Bratá sa s diktátormi a ľuďmi na európskych sankčných zoznamoch, rozpráva nezmysly o všeslovanskej vzájomnosti, ktorá sa aktuálne najsmutnejšie prejavuje na východe Ukrajiny a dohadzuje klientom SNS kšefty.“


Podľa SaS predseda NR SR a SNS Andrej Danko robí hanbu celému Slovensku. Strana preto žiada predsedu vlády Petra Pellegriniho, ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a ministerku vnútra Denisu Sakovú, ktorá má pod palcom vládny špeciál, aby sa snažili v maximálne možnej miere Dankove výlety do nedemokratických režimov sťažiť, ak im už nemôžu zabrániť.