Belgická prokuratúra oznámila, že úrady ukončili vyšetrovanie útokov z 2016
28 | 06 | 2019 I TASR

Belgická federálna prokuratúra v piatok informovala, že kompetentné úrady ukončili prvotné vyšetrovanie teroristických útokov z marca 2016 a spisy z neho jej odovzdali. Trestné stíhanie sa tak posunulo do ďalšej fázy, píše tlačová agentúra DPA.


Bombové útoky, ktoré spáchala trojica samovražedných útočníkov 22. marca 2016 v Bruseli na letisku Zaventem a stanici metra Maalbeek/Maelbeek, si vyžiadali 32 mŕtvych. K zodpovednosti za ne sa prihlásila teroristická organizácia Islamský štát.

Po útokoch bolo Belgicko dlho v stave zvýšenej pohotovosti, pričom tamojšie úrady zadržali a vypočúvali desiatky ľudí.

V súčasnosti figuruje v tomto prípade 13 podozrivých, z ktorých väčšina bola zadržaná, informoval agentúru DPA hovorca belgickej prokuratúry. Do dnešného dňa však nebol v súvislosti s útokmi nikto obvinený. V nadchádzajúcich mesiacoch bude mať prístup k spisom z vyšetrovania vyše 800 účastníkov konania, ktorí si budú môcť vyžiadať vykonanie ďalších vyšetrovacích úkonov.

Facebook nenašiel dôkaz ruského zásahu počas brexitu, píše CNBC
Neexistuje žiadny dôkaz, že by Moskva začala kampaň na Facebooku, aby ovplyvnila výsledok hlasovania o vystúpení Spojeného kráľovstva z EÚ, uviedol viceprezident spoločnosti Facebook Nick Clegg. Čítať ďalej
28 | 06 | 2019 | Roman Suchý