Trump poslal Kimovi štyri listy, Kim jemu osem. Poznáme detaily
27 | 06 | 2019 I TASR

Americký prezident Donald Trump a severokórejský diktátor Kim Čong-un si od začiatku minulého roka vymenili celkovo 12 listov, pričom osem z nich napísal Kim. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie juhokórejského ministra pre zjednotenie Kim Jon-čchola.


"Od roku 2018 napísal predseda Kim prezidentovi Trumpovi osem listov a prezident Trump napísal štyri listy predsedovi Kimovi. Predpokladám, že obaja lídri si uvedomujú dôležitosť obnovenia dialógu medzi oboma krajinami, keďže si neustále posielajú listy," povedal na tlačovej konferencii v Soule Kim Jon-čchol.

BITCOIN LÁME REKORDY: Kryptomena prvýkrát od januára 2018 prekročila hranicu 13-tisíc dolárov
Bitcoin pokračuje vo výraznom posilňovaní, ktoré čoraz viac začína pripomínať prudký rast spred dvoch rokov na vrchole mánie kryptomien. Jeho kurz sa prvýkrát od januára 2018 dostal nad hranicu 13.000 USD (11.441,65 eura). Čítať ďalej
26 | 06 | 2019 | TASR


Kim Jon-chčolove vyjadrenia prišli niekoľko hodín po tom, čo juhokórejský prezident Mun Če-in povedal, že medzi Pchjongjangom a Washingtonom prebiehajú "zákulisné rozhovory", ktoré by po neúspešnom februárovom summite Kima a Trumpa vo vietnamskej metropole Hanoj mali viesť k obnoveniu dialógu o jadrovom programe Pchjongjangu medzi Spojenými štátmi a Severnou Kóreou a ďalšiemu stretnutiu oboch lídrov.