Rozprávkový dom Harryho a Meghan vyšiel poriadne draho, ako to u nich vyzerá?
27 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Len pred niekoľkými mesiacmi nás prekvapila správa, že sa princ Harry aj spolu s Meghan sa rozhodli odsťahovať z Kensingtonského paláca.





Pár sa zatiaľ oficiálne nevyjadril o dôvodoch tohoto konania, no hovorí sa o zhoršení vzťahov s Williamom a Kate. Ich rozprávkovému sídlu chýba už len pár posledných úprav.

Toto sídlo z názvom Frogmore Cottage sa nachádza neďaleko Windsorského zámku. Pôvodne bolo postavené z piatich historických budov, ktoré boli počas rekonštrukcie spojené do jedného veľkého domu.

Britskí daňový poplatníci minuli v rokoch 2018 a 2019 na monarchiu 67 miliónov libier, čo je o 41 percent viac než minulý rok. V utorok boli zverejnené dokumenty účtovníctva kráľovskej rodiny. Na začiatku požadovali Harry a Meghan 1,5 milióna libier, čo im malo stačiť na úpravu celého objektu.

Výdavky sa podľa aktuálnych poznatkov vyšplhali na 2,4 milióna. Odborníci predpokladajú, že časom sa zvýšia na tri milióny libier. To však obyvateľov krajiny pobúrilo.

Frogmore Cottage bol určený ako dar pre novomanželov od kráľovnej Alžbety II.. Sídlo si vyžadovalo kompletnú rekonštrukciu, kedže sa s nehnuteľnosťou dlhé roky nič nerobilo. Rekonštrukcia zahŕňala nove elektrické rozvody, potrubie na vodu či plyn.

Upravené bolo aj rozloženie spodného podlažia, kde pridali niekoľko kúpeľní, veľkú kuchyňu a dokonca v celom sídle zabezpečili novú podlahu.

Čaputová posiela Lukašenkovi "jasný signál": Dankove pozvanie "nie je z prezidentskej úrovne"
Prezidentka Zuzana Čaputová oznámila bieloruskému prezidentovi Alexandrovi Lukašenkovi, že pozvanie na oslavy SNP, ktoré mu počas svojej návštevy adresoval predseda parlamentu Andrej Danko, nie je z prezidentskej úrovne. Novinárom to povedala vo... Čítať ďalej
27 | 06 | 2019 | TASR


Pri prestavbe spolupracovali s dizajnérkou Vicky Charles, ktorá má podobné skúsenosti s viacerými celebritami. Interiéru dominuje veľa drevených prvkov, rada pracuje so zemitými farbami a rada používa retro kvetinové vzory.

Verejnosť pobúrili aj informácie o vybavení novej domácnosti princa Harryho. Údajne si tam totiž mali pripraviť napríklad miestnosť na cvičenie jogy pre Meghan.


Blízki priatelia tejto dvojice však podobné správy dementovali a všetkých uistili, že vo Frogmore Cottage sa budú nachádzať len bežné izby.