Dva samovražedné útoky v Tunise, jeden zabitý dôstojník (FOTO)
27 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Tuniskou metropolou otriasli dva samovražedné bombové útoky. O život prišiel jeden policajt. Prvá explózia zasiahla policajné auto a chvíľu nato druhá explózia policajnú stanicu.


K prvej explózii došlo na centrálnej ulici Charlesa de Gaulla neďaleko francúzskeho veľvyslanectva. Podľa ministerstva vnútra, tento útok zabil jedného policajného dôstojníka a ďalšieho policajta zranil. Pri explózii boli zranení aj ďalší traja civilisti. Druhá explózia bola namierená na policajnú stanicu v okrese Al-Qarjani. Pri explóziách boli telá samovražedných atentátnikov roztrúsené po ulici, zatiaľ čo dobrovoľníci z radov civilistov a pohotovostné služby rýchlo evakuovali všetkých zranených.


Tunis

V tejto chvíli neexistuje žiadne bezprostredné podozrenie na zodpovedných za tieto útoky. Tunisko však už od roku 2011 bojuje s militantnými skupinami pôsobiacimi v pohraničnom regióne s Alžírskom. Tieto skupiny sa hlásia k Islamskému štátu, ktorý je zodpovedný za útoky spáchané v roku 2015 na civilistov a turistov v rezorte v Port El Kantaoui, pri ktorých bolo zabitých 38 ľudí.


Útoky prichádzajú v špičke turistickej sezóny a len niekoľko mesiacov pred nadchádzajúcimi voľbami.