PRÁVE TERAZ: Fico sa mal dostať k informáciám o napojení "slovenskej IT spoločnosti na americkú CIA"
26 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Neúspešný kandidát na post europoslanca a hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút dnes na tlačovom brífingu v Národnej rade musel pred novinármi vysvetľovať, prečo je predseda strany Robert Fico neprítomný.


Podľa slov hovorcu chcel pôvodne Smer na tlačovej konferencii oboznámiť verejnosť so zákonmi, ktoré boli dnes schválené Národnou radou a má ich pod taktovkou práve Smer. Už od začiatku brífingu bol Mažgút pod tlakom novinárov, ktorí sa ho intenzívne pýtali na to, kde sa nachádza expremiér Fico a aký je dôvod jeho neprítomnosti.

„Z určitých dôvodov predseda strany Robert Fico dostal informáciu, ktorú išiel okamžite riešiť, a preto nemohol prísť,“ povedal novinárom Mažgút. Nikto z novinárov však nečakal odpoveď, ktorú dostali. "Je to informácia týkajúca sa nejakých väzieb, resp. napojenia slovenskej IT spoločnosti na americkú CIA," povedal hovorca Smeru.

ODSTAVIA TÝM HARABINA? Parlament schválil návrh, ktorý ho vyzlečie z talára v prípade jeho kandidatúry do parlamentu
Dnes bol v Národnej rade schválený aj pozmeňovací návrh poslanca za stranu SaS Alojza Baránika, ktorý môže skomplikovať politické plány sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina. Čítať ďalej
26 | 06 | 2019 | Roman Suchý


S najväčšou pravdepodobnosťou tým Fico myslel firmu slovenskú IT firmu ESET, o ktorej je verejne známe, že sa zapája (nielen) do politického súboja. Strany PS a Spolu, ktoré ESET finančne podporil, totiž začínajú v preferenciách šliapať Ficovi na päty.

Dá sa teda predpokladať, že v najbližších dňoch zvolá Fico tlačovku na túto tému, tak, ako to urobil v minulosti pri Andrejovi Kiskovi, kde sa venoval údajnému napojeniu bývalého prezidenta na amerického finančníka Georgea Sorosa.