Policajti vravia o šikane. Čím vyššia pokuta, tým viac bodov, ozývajú sa z celého Slovenska
26 | 06 | 2019 I Zuzana Vargová

Každá služba je vraj o tom, že policajti musia doniesť čo najviac pokút. Kompetentní ale tvrdia niečo iné, informuje Markíza.


Keď televízia vtedy odvysielala reportáže, v ktorých policajti hovorili o zlých podmienkach v policajnom zbore, šikane a prenasledovaní, o tom, že sú nútení nadriadenými dávať ľuďom pokuty za banality, vyvolalo to obrovskú vlnu kritiky.

Začali sa im ozývať policajti z celého Slovenska, ktorí svedectvá svojich kolegov potvrdzujú. Ukázali hodnotiace tabuľky aj zápisy z porád, ktoré ukazujú, že slogan pomáhať a chrániť je len výsmešným heslom pre oči ľudí, ktoré s realitou nemá absolútne nič spoločného.

RADÍME: Zamestnanca sa dlhy zamestnávateľa na poistnom nedotknú
Zamestnanci spoločností, ktoré majú dlhy v Sociálnej poisťovni, sa ničoho nemusia obávať, žiadny dlh voči poisťovni im takýmto spôsobom vzniknúť nemôže. Je práve povinnosťou zamestnávateľa odvádzať za zamestnanca poistné a plniť za neho aj všetky... Čítať ďalej
26 | 06 | 2019 | TASR


Čestný policajti sa búria. Vravia, že policajní funkcionári si urobili z disciplinárnych trestov nástroj na pomstu voči „neposlušným“ policajtom. Stačí, že vyjadria svoj názor a čaká ich disciplinárne konanie.

Svoje o šikane v radoch polície vie aj policajt zo Žarnovice. Stal sa terčom útokov iba preto, že upozornil na protiprávny stav, čo sa nadriadeným nepáčilo. Keď neuposlúchol rozkaz, aby sa vo veci nerýpal, odveta vraj na seba nenechala dlho čakať. Viac sa dozviete vo videách televízie Markíza.