Ruský „Air Force“ opäť spozorovaný vo Venezuele (PHOTOS)
25 | 06 | 2019 I

Ruské lietadlo „Air Force“ pristálo neoficiálne vo Venezuele. Informácia prenikla prostredníctvom informátora a dokladujú ju fotografie a údaje o letovom sledovači. Podobná udalosť vyvolala v marci horúcu slovnú vojnu medzi Moskvou a Washingtonom.


V pondelok lietadlo pristálo na „hlavnom letisku“ Venezuely. Reuters uviedla, že ide o medzinárodné letisko Simona Bolívara, v blízkosti hlavného mesta Venezuely, Caracasu. Agentúra neposkytla žiadne ďalšie podrobnosti o lietadle.




Il-62 Caracas
Lietadlo s ruskou vlajkou je vidieť na medzinárodnom letisku v Caracase, Venezuela 24. júna 2019. © Reuters / Manaure Quintero

Fotografie, ktoré boli vydané, však skutočne ukazujú lietadlo Il-62 s ruskou vlajkou a číslom RA-86496 na chvoste zaparkované na letisku v Caracase. Webové stránky sledovania letu Flightradar24 opisujú toto lietadlo ako ruský Il-62M.



Ak sa to potvrdí, môže ísť o to isté lietadlo, ktoré priletelo do Venezuely ako súčasť skupiny dvoch lietadiel v marci, čo vyvolalo ostrý spor medzi Moskvou a Washingtonom. Marcové správy o dvoch lietadlách, ktoré priniesli do Venezuely vojakov a bližšie nešpecifikovaný náklad, viedli Washington k tomu, aby požiadal Moskvu nech okamžite „opustí“ krajinu, ktorú Biely dom považuje za svoj vlastný „dvor“.




Il-62 Caracas
Lietadlo s ruskou vlajkou bolo identifikované na medzinárodnom letisku Simona Bolívara v Caracase, Venezuela 24. júna 2019. © Reuters / Manaure Quintero