Politik a novinár sa pobili v diskusnej relácii priamo v živom televíznom vysielaní (VIDEO)
25 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Začalo to ako horúca politická diskusia medzi pakistanským politikom a novinárom, no vzápätí sa zvrhla do naozaj násilnej bitky a to celé počas živého televízneho vysielania pred kamerami.


Masroor Ali Siyal, vedúci predstaviteľ vládnucej strany Pakistanu Tehreek-e-Insaf (PTI), napadol novinára a zároveň prezidenta tlačového klubu Karáčí, Imtiaza Khana. Incident sa odohral v živom vysielaní priamo pred očami divákov diskusnej relácie s Aftabom Mugherim na televíznej stanici News Line. 



Politik sa doslova osopil v diskusii na novinára a ten ho varoval, že si vyprosí takýto tón. Siyal to nevydržal a pustil sa do Khana fyzicky. Najskôr ho zhodil zo stoličky a keď sa novinár postavil, politik mu uštedril úder do tváre. Napokon sa dvojica pustila do seba, ale už mimo záberu kamery. “Diskutérov” nakoniec museli od seba oddeliť členovia televízneho štábu a ostatní hostia relácie. Živý prenos však stále pokračoval vo vysielaní televízie bez prerušenia. Zábery z televíznej bitky sa okamžite rozšírili ako vírus po sociálnych médiách. Niektorým vylúdili úsmev na tvári, ale väčšina veľmi ostro kritizovala takúto násilnú formu “diskusie”.


Masroor Ali Siyal sa potom znovu usadil za stôl, aby pokračoval v diskusii, zatiaľ čo Khan na niekoľko minút opustil štúdio. Napokon sa vrátil do panelu aj on a vydal prísne varovanie vodcovi PTI, keď si sadal späť na svoje miesto.