Křetínský a Tkáč zvyšujú svoj podiel v koncerne Metro
25 | 06 | 2019 I TASR

Daniel Křetínský a Patrik Tkáč zvyšujú svoj podiel v nemeckom obchodnom koncerne Metro. Ešte sú však ďaleko od toho, aby ho ovládli.


Holding EP Global Commerce (EPGC), ktorý patrí Křetínskému (53 %) a Tkáčovi (47 %), urobil ďalší krok k prevzatiu kontroly nad Metrom. EP Global Commerce uplatnil opciu na nákup ďalšieho balíka akcií Metra od firmy Ceconomy, informovala v pondelok Ceconomy. Dokončenie transakcie, ktorou holding získa ďalších 5,4 % akcií Metra, sa očakáva v najbližších dňoch.

Holding EP vstúpil do krízou zasiahnutého koncernu Metro v auguste 2018. Medzičasom si prostredníctvom nákupu akcií a opcií zabezpečil prístup k vyše 30 % akcií koncernu.

SHMÚ: Juh a západ potrápia silné horúčavy!
Juh a západ Slovenska potrápia v utorok vysoké teploty. Miestami môže teplota vzduchu vystúpiť až na 33 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu 1. stupňa. Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | tasr


Holding v piatok (21. 6.) večer predložil akcionárom Metra ponuku na prevzatie koncernu. EP ponúkol za kmeňovú akciu Metro AG 16 eur a za prioritnú akciu 13,80 eura, čo celkovo ohodnotilo koncern na 5,8 miliardy eur.

Vedenie Metra v nedeľu (23. 6.) uviedlo, že ponuka výrazne podhodnocuje koncern, a poradilo podielnikom, aby svoje akcie zatiaľ nepredávali.

Veľký akcionár Metra, spoločnosť Haniel v pondelok potvrdila, že chce prijať ponuku a predať svoj zvyšný podiel vo výške 15,2 %. Hovorca firmy zdôraznil, že Haniel považuje cenu za férovú a primeranú a že podporuje Křetínského plány.

Křetínský podľa vlastných slov chce získať plnú prevádzkovú kontrolu nad Metrom, aby mohol presadiť jasnú rastovú stratégiu.

Fico brázdi krajské centrály a manželka si zatiaľ obzerá domy v okolí Bonaparte. Na jeseň chcú byť v novom
Informácie hovoria, že si bývalý premiér hľadá nové bývanie, a to vo vychytenej lokalite v okolí Bonaparte. Jeho hovorca Ján Mažgút informáciu nevyvrátil, ale ani nepotvrdil. Podľa našich zistení sa o strechu nad hlavou zaujíma predovšetkým... Čítať ďalej
25 | 06 | 2019 | Roman Suchý