ČESKO: Prečo tajiť identitu páchateľa znásilnenia?
25 | 06 | 2019 I Roman Suchý

Keď sa objavili pred pár dňami v médiách informácie o mladom mužovi z Afriky, ktorý na Litoměřicku znásilnil 16 ročnú dievčinu, sluníčkářští mediálne hysterici zaútočili.


Sluníčkářští mediálne hysterici to brali bezmála ako útok na ľudské práva znásilňovače, reaguje senátor Jaroslav Doubrava v rozhovore s publicistom Františkom Ročkom.

"Je to znepokojujúce. Čo je na tom zlé, keď bolo napísané, že tridsaťročného Afričana Abdallaha D. prepustili ráno z drážďanskej väznice, kde sedel 46 dní za vyhrážanie sociálnemu pracovníkovi smrťou a za jazdu načierno. Okrem toho Nemci ho začali stíhať za násilné trestné činy. Žiadosť o azyl mu zamietli a hrozila mu deportácia. Zmizol do Čiech a pár hodín potom, čo vyšiel z kriminálu, znásilnil a okradol šestnásťročnú dievčinu. Táto neriadená strela (z africkej Mali či z Líbye či odkiaľ) je bez dokladov a bez prostriedkov. Násilník skončil v litoměřickej base, "vysvetľuje senátor Jaroslav Doubrava.

"Úplné relativite ich hodnôt. Napríklad sa pozrime do Britských listov, kde sa dozvieme, že "V civilizovaných médiách sa neuvádza etnicita páchateľa, pretože to vytvára u blbú falošný dojem, že trestný čin spáchala celá komunita." A múdro pokračujú, že politik (kritizuje niekoho z ČSSD) mal národ poučiť, že "... znásilnenie ženy je vážny trestný čin v každom prípade, ale že v SR dochádza k viac ako 600 znásilnenia ročne, k dvom každý deň a že žiadna hrozba od imigrantov nehrozí. Začať prehlbovať rasizmus a populizmus len v snahe zvýšiť si volebnú podporu je cesta do pekla. "To je od Britských listov sprosté demagógie, nič viac," zdôrazňuje Doubrava.

Belgická polícia zadržala muža podozrivého z prípravy teroristického útoku na americké veľvyslanectvo v Bruseli
Belgická polícia v Bruseli zatkla muža za podozrenie z plánovania útoku na americkú ambasádu, uviedol vo vyhlásení belgický prokurátor. Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


"O takých udalostiach sa musí písať v čo najširších súvislostiach, pretože sú síce ojedinelé, ale sú signálom toho, čo sa blíži," je presvedčený Jaroslav Doubrava.

"Upozorňuje nás tento prípad na nezvládnutie migrácie, okupácie Európy predátorov, ktorí nás berú len ako miesto pre dobrú pastvu. V súvislosti s tým si spomínam na december 2015, resp. na január 2016. V knihe "Európa (opäť) speje ku katastrofe" z roku 2016 som upozornil, že silvestrovské útoky cudzincov (v deň kedy končil rok 2015) voči ženám v Nemecku rozbúrili začiatkom roka 2016 v Európe verejnú mienku. Policajný prezident v Kolíne nad Rýnom Wolfgang Albers bol odvolaný. Kritici mu zazlievali, že verejnosť informoval o incidentoch neskoro a vraj zamlčovala pôvod podozrivých. Lebo polícia nebola schopná reagovať. Muži prisťahovaleckého pôvodu hromadne sexuálne napádali ženy v okolí kolínskeho hlavnej stanice, ale aj v ďalších mestách. Niektorí zástancovia hromadnej islamskej migrácie do EÚ na kritiku útokov cudzincov v Nemecku reagovali doslova hystericky. Vtedy v Britskej listy tiež písali, že sa o nič nejde, pozrite sa, koľko žien znásilní ročne Česi v Čechách? U slniečkárom to je dlhodobá tendencia bagatelizovať udalosti pomocou štatistík, "pripomína Doubrava.

"Áno. Téma znásilnenia dievčaťa Afričanov veľmi dobre zvládla Mladá fronta Dnes v článku z 21. 6. 2019. Článok vecne uviedol, čo sa stalo a prečo sa to stalo. Píše tiež o nemeckej bezmocnosti voči migračným predátorom - ale píše fakty, nie dojmy. Aby sme sa taká fakty dozvedeli, práve preto je potrebné odhaľovať násilníkmi z radov migrantov, a nepísať len vágne o "cudzinci", ako by si priali slniečkáriv Britských listoch, "dodáva senátor Doubrava ..

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/proc-tajit-identitu-pachatele-znasilneni/