Správa NATO pripúšťa možnosť vojny s Ruskom, no tá je nízka. Preto pošle na pobaltie viac vojakov
24 | 06 | 2019 I Aneta Leitmanová

Vojenský konflikt medzi Ruskom a Severoatlantickou alianciou je podľa správy Akadémie obrany NATO nepravdepodobný, ale stále možný.


Uvádza sa to v dokumente "Prečo záleží na pobaltských štátoch. Chrániť severovýchodné hranice NATO."

V dokumente sa uvádza, že do pobaltských štátov musí odoslať ešte viac vojakov, pretože podľa autora by pobaltské republiky mohli byť "spôsobom, ako Moskva zničí európsku bezpečnostnú architektúru."

"Za posledných desať rokov preukázala Ruská federácia svoj zámer podkopať architektúru európskej bezpečnosti. Riziko vojenského konfliktu medzi NATO a Ruskom je nízke, ale nemožno ho považovať za nepravdepodobné. Aby sa znížili riziká, musí byť odstrašujúci potenciál aliancie v pobaltských republikách posilnený vyslaním amerických vojsk do pobaltských krajín. Rozmiestnenie armády by malo doplniť existujúcu dohodu o pokračujúcej prítomnosti," píše sa v dokumente.

Hnutie Sme rodina navrhuje preniesť dlhy z dieťaťa na zákonného zástupcu
Hnutie Sme rodina navrhuje, aby sa peňažné dlhy, ktoré vznikli neplnoletému dieťaťu, preniesli na jeho zákonného zástupcu. Dosiahnuť to chce novelou Občianskeho zákonníka, ktorú poslanci hnutia predložili na rokovanie aktuálnej schôdze parlamentu.... Čítať ďalej
24 | 06 | 2019 | TASR


Kongres USA nedávno ponúkol členským štátom NATO z východnej Európy, ktoré naďalej používajú sovietske zbrane, pôžičky na nákup amerického vybavenia. Podľa amerických zákonodarcov sú spojencami v aliancii, ale sú nútení nakupovať diely z Ruska, a preto sú závislí na Moskve.