Elon Musk vyzval „Obsadiť Mars“, ale zverejnil Mesiac v nove
24 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Šéfa súkromnej kozmickej spoločnosti Elona Muska vysmiali jeho fanúšikovia za to, že vyzval na kolonizovanie Marsu, ale použil na to fotografiu Mesiaca, počas jeho zatmenia. Niektorí si myslia, že to bola jeho chyba, ale iní tvrdia, že Musk veľmi dobre rozozná Mesiac od Marsu a len si robil srandu z amerického prezidenta, ktorý to nevie.


Miliardár, ktorý len minulý týždeň napísal na Twitter, že si maže svoj účet, to možno opäť zváži po tom, čo sa mu podarilo zosmiešniť pomýlením si Mesiaca a Marsu na zvarejnenej fotografii.


V nedeľu Musk začal ponúkať lety s jeho projektom Starship, ktorý má jedného dňa odviezť ľudí na červenú planétu.



"Zrýchlime vývoj vesmírnej lode Starship na vybudovanie marťanskej technokracie," uviedol Musk vo svojom twíte. O hodinu neskôr doplnil svoju prvú správu aj obrázkom. Ibaže zverejnil obrázok Mesiaca so sloganom „Obsadiť Mars“.



Aj keď by sa mohlo zdať, že Musk si pomýlil Mesiac vo svojom twíte s Marsom, kvôli jeho načervenalému nádychu, vzdelaní fanúšikovia si však okamžite všimli chybu a začali poúčať Muska o Mesiaci a jeho vzhľade.



"Obsadíme Mars počas zatmenia Mesiaca, alebo ste sa pomýlili?” Písal jeden z twítov.



„Najprv musíš byť schopný ho rozoznať na obrázku, vole,“ zasmial sa ďalší.



Jeden z fanúšikov dokonca ponúkol Muskovi pomocnú ruku, a "opravil" titulok. 



Na Twitteri však prevládol dojem, že Musk jednoducho urobil banálnu chybu, niektorí oddaní fanúšikovia tohto vesmírneho vizionára argumentovali, že twít bol iba jemným posmeškom na amerického prezidenta Donalda Trumpa.


„Um ... si asi zámerne robíš srandu z nášho prezidenta? Ak nie, tak môžeš? MoonMars!“ Napísal jeho fanúšik.



Trump na začiatkom júna tweetoval, že NASA by nemala chcieť dosiahnuť len Mesiac, ale rovno by mala preskúmať Mars, „ktorého je Mesiac súčasťou.“ Hoci Trump s najväčšou pravdepodobnosťou myslel, že misie na Mesiac by mali byť súčasťou misií na Mars, každopádne sa stal terčom posmechu astronomicky zdatných demokratov.