Cestujúca Air Canada sa zobudila úplne sama v zamknutom temnom lietadle a ešte aj s vybitým mobilom
24 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Jedna z cestujúcich leteckej spoločnosti Air Canada zažila v lietadle priam nočnú moru. Po prebudení sa ocitla zamknutá v tmavom a prázdnom lietadle a ešte aj s vybitým mobilom. Letecká spoločnosť bizarný incident vyšetruje.


Tiffani Adamsová tvrdí, že teraz trpí nočnými morami a nespavosťou v dôsledku svojho hrôzostrašného zážitku, keď sa prebudila zamknutá v lietadle Air Canada. Lietalo letelo z Quebec City na Toronské medzinárodné letisko Pearson. Adamsová sa o svoj mrazivý príbeh podelila priamo na Facebookovej stránke spoločnosti Air Canada. Počas letu sa natiahla v prázdnom rade sedadiel, aby si zdriemla. Keď sa však okolo polnoci prebudila, ocitla sa sama v zamknutom a úplne tmavom lietadle.



Adams uviedla, že sa najskôr pokúšala dobiť si svoj telefón, ale nemohla, pretože energia v celom lietadle bola vypnutá. Potom sa vydala do kokpitu, kde našťastie našla baterku a začala signalizovať z okien lietadla v nádeji, že pritiahne pozornosť personálu letiska. Nikto však na pomoc neprišiel. Adams ale zistila ako otvoriť dvere lietadla, lenže obrovská výška jej znemožnila opustiť lietadlo. Napokon si pozorná obsluha batožiny ženu všimla a priviezla k nej rebrík.


Po jej záchrane sa zástupca Air Canada údajne ponúkol odviesť ju do hotela limuzínou. Odmietla to a povedala, že ráno pracuje a chce ísť domov.


Podľa Adamsovej sa jej letecká spoločnosť ospravedlnila s vysvetlením, že existujú protokoly, ktoré majú takýmto incidentom zabrániť a oznámili jej, že už začalo vyšetrovanie tejto záležitosti.


Adamsová napísala, že tento zážitok ju natoľko traumatizoval, že teraz žije v neustálom strachu z toho, že sa opäť prebudí sama v uzamknutom priestore.


“Nedokážem pokojne spať, pretože ma vždy premkne hrôza keď si predstavím, že by sa mi  zopakovala takáto nočná mora. Prebudzam sa v úzkosti a strachu, že som sama uzamknutá niekde v tme," povedala. 


Hovorca leteckej spoločnosti povedal, že spoločnosť je v neustálom kontakte s Adamsovou.


Incident môže byť pokojne nazvaný extrémne zriedkavým a žena môže nájsť útechu v tom, že sa nestala obeťou inej nešťastnej leteckej nehody.