Bratislava: Novomestské kultúrne leto otvára na Kuchajde svoje tohtoročné brány
22 | 06 | 2019 I Roman Suchý

V areáli prírodného kúpaliska Kuchajda v bratislavskom Novom Meste sa v sobotu začína tohtoročné kultúrne leto. Dopoludnie je venované najmä deťom, popoludniu bude dominovať hudba pre všetky vekové kategórie.


Predstavia sa talentované deti z novomestských základných škôl, ktoré vystriedajú skladby z animovaných rozprávok v podaní muzikálových spevákov. Pódium bude následne patriť piesňam kapely Elán v podaní skupiny Pavúci, speváčke Sime, kapele Vidiek či speváčke Jane Kirschner. Chýbať nebude ani ohňová šou, zapálenie vatry s country kapelou či ohňostroj.

Americká hypersonická raketa prejde skúškami najneskôr do konca roku 2020
Koncepcia americkej hypersonickej rakety, vyvinutej spoločnosťou Raytheon, bola zverejnená počas leteckej výstavy v Le Bourget Čítať ďalej
22 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič


"S prípravou areálu Kuchajdy na letnú sezónu sme začali už v apríli," uviedol pre TASR starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Návštevníkom sú k dispozícii služby plavčíka, respektíve vodnej záchrannej služby, plážové prezliekarne, sprchy či plážové ležadlá. Areál zároveň ponúka viaceré športové možnosti, napríklad ihriská na futbal, basketbal, plážový volejbal, stolnotenisové stoly či fitnes zariadenia. Podvečery budú patriť letnej joge či fitnes, dvakrát do týždňa bude v amfiteátri premietať letné kino.

Záver Kultúrneho leta v Novom Meste je plánovaný na 7. septembra.