USA chcú zvolať Bezpečnostnú radu OSN. Dôvodom je napätie s Iránom
21 | 06 | 2019 I TASR

Spojené štáty požiadali v piatok Bezpečnostnú radu Organizácie Spojených národov, aby sa v pondelok zišla za zatvorenými dverami a diskutovala o Iráne i situácii v Perzskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na nemenované diplomatické zdroje.


BR OSN by sa mala na tejto schôdzke podľa jedného z nemenovaných diplomatov zaoberať štvrtkovým zostrelením amerického bezpilotného prieskumného lietadla Iránom, a tiež minulotýždňovými útokmi na ropné tankery pri Perzskom zálive.

Po týždňoch eskalujúceho napätia medzi USA a Iránom a sérii útokov na ropné tankery zostrelil Irán vo štvrtok ráno americký dron. Incident vyvolal obavy z otvorenej vojenskej konfrontácie. Kým Washington trvá na tom, že k zostreleniu došlo nad medzinárodnými vodami, Irán tvrdí, že dron sa pohyboval v jeho vzdušnom priestore.

Tragický komici, sloboda prejavu a mimozemšťania: Výber najlepších Putinových odpovedí z Q&A
Ruský prezident Vladimir Putin odpovedal počas pravidelného kola OaO (Otázok a odpovedí) celkom na 81 otázok v bezprostrednom kontakte s novinármi a pýtajúcimi sa občanmi. Tu sú niektoré z najzaujímavejších otázok a odpovedí, ktoré... Čítať ďalej
21 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič