SNS TIAHNE DO BOJA: Na víkendovom sneme zhodnotí voľby, Hrnko presadzuje viac výjazdov do regiónov
21 | 06 | 2019 I TASR

Zhodnotenie výsledkov tohtoročných volieb, príprava programu parlamentných volieb, ako aj úprava stanov. Týmito témami sa bude zaoberať sobotný 26. snem SNS vo Zvolene. Podľa poslanca parlamentu Antona Hrnka je potrebné, aby sa strana viac ukázala verejnosti. Výsledok eurovolieb považuje za neúspech a varovanie.


"Presadili sme veľkú časť nášho programu do reality, ale na druhej strane sa nám asi veľmi nepodarilo naše pozitíva dostať do verejnosti. Musíme sa zamyslieť nad tým, ako zlepšiť najmä našu PR," zhodnotil Hrnko s tým, že na sneme bude požadovať, aby predstavitelia strany chodili viac do regiónov. "Náš volič potrebuje, aby naši ľudia boli prítomní a videli ich, že sú to ľudia z mäsa a krvi a nielen stroje pri tlačidlách v parlamente," skonštatoval.

AKO ZAREAGUJE? Amnesty International vyzvala Lajčáka, aby aj Slovensko prispelo k ochrane utečencov
Slovensko by malo v rámci vlastných politík aj na úrovni Európskej únie prispieť k vytvoreniu bezpečných legálnych ciest pre ľudí na úteku a migrujúcich. Ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka k tomu listom vyzvala organizácia Amnesty... Čítať ďalej
21 | 06 | 2019 | TASR


Výsledok májových volieb do Európskeho parlamentu považuje Hrnko za neúspech. "Je to aj zdvihnutý prst pred veľkými voľbami, že sme asi niečo neurobili, ako sme mali. Nepresvedčili sme väčšiu časť voličov," vysvetlil. Poslanec parlamentu za SNS Stanislav Kmec nevidí vo výsledku eurovolieb odlev voličov. "Ale určite budeme robiť analýzy. Kandidáti chodili po regiónoch, zozbierali nálady a na sneme si to prediskutujeme," doplnil.

Strana podľa Kmeca zbierala v regiónoch návrhy do volebného programu, s ktorým majú ísť parlamentných volieb. Na sneme plánujú aj prispôsobiť svoje stanovy vzhľadom na novelu zákona o politických stranách, ktorú plénum schválilo vlani.

VÝROČIE: Pred 78 rokmi napadli Nacisti Sovietsky zväz. Táto udalosť začala "Veľkú vlasteneckú vojnu"
Piesňami vojnových rokov a pamätnými podujatiami v parkoch, múzeách, divadlách a knižniciach v Moskve, Petrohrade a mnohých ďalších mestách si ľudia v Ruskej federácii pripomenú Deň pamiatky a smútku. Počas tohto dňa spomínajú na výročie napadnutia... Čítať ďalej
21 | 06 | 2019 | TASR


Hrnko tiež avizoval, že na sneme skúsi načrtnúť stručnú víziu zahraničnej a bezpečnostnej politiky SNS, na ktorej podľa vlastných slov spolupracoval so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukášom Parízkom.

Kmec doplnil, že predseda strany Andrej Danko má povzbudiť vyše 200 delegátov snemu, aby boli dobre pripravení na parlamentné voľby. Na programe snemu je tiež odovzdávanie Ceny Martina Rázusa a pripomenutie si 148. výročia vzniku strany.

PARLAMENT: Dnes sa o zákonoch nehlasuje, sála zíva prázdnotou. Érsek hovoril k hŕstke poslancov
Pracovno-sociálna oblasť, kontrola životných a pracovných podmienok na námornej lodi, ale aj dĺžka trvania služby a čas odpočinku by sa mali upraviť. Ministerstvo dopravy a výstavby SR to chce docieliť návrhom zákona o námornej plavbe, ktorý v... Čítať ďalej
21 | 06 | 2019 | TASR