PARLAMENT: Dnes sa o zákonoch nehlasuje, sála zíva prázdnotou. Érsek hovoril k hŕstke poslancov
21 | 06 | 2019 I TASR

Pracovno-sociálna oblasť, kontrola životných a pracovných podmienok na námornej lodi, ale aj dĺžka trvania služby a čas odpočinku by sa mali upraviť. Ministerstvo dopravy a výstavby SR to chce docieliť návrhom zákona o námornej plavbe, ktorý v úvode štvrtého rokovacieho dňa predstavil v parlamente minister dopravy Árpád Érsek.


V pléne si veľa poslancov ministra nevypočulo. V pléne sedelo v úvode rokovania len zopár zákonodarcov. V piatok sa totiž nebude hlasovať o prerokovaných zákonoch, ale až budúci týždeň.

POČASIE: Búrky nás čakajú aj v piatok, týka sa to väčšiny Slovenska
Prevažnú časť územia Slovenska môžu aj v piatok zasiahnuť búrky. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy. Čítať ďalej
21 | 06 | 2019 | TASR


Návrh zákona má za cieľ harmonizovať vnútroštátne právo s právom Európskej únie, a to transpozíciou smernice Rady EÚ. Upravuje okrem iného aj to, aké doklady a v akom jazyku musia byť na palube námornej lode, povinnosť veliteľa v prípade choroby alebo zranenia člena lodnej posádky, povinnosť vlastníka námornej lode poistiť sa na účely krytia nákladov za poskytovanie zdravotnej starostlivosti a krytia nákladov spojených s repatriáciou člena lodnej posádky.

Navrhuje sa zároveň aj povinnosť sprístupniť členovi lodnej posádky postup vybavovania sťažností v pracovnoprávnych vzťahoch na námornej lodi a zabezpečiť členovi lodnej posádky vhodné ubytovanie a stravu. Cieľom návrhu zákona je tiež precizovanie niektorých ustanovení zákona, čo si podľa MDV vyžiadali aplikačná prax a výsledky auditu Medzinárodnej námornej organizácie.

COMEBACK ROKA? Procházka - jediný dnešný zvolený kandidát na sudcu Ústavného súdu, vyšlo mu to až na 4. pokus
Národná rada SR vo štvrtok v tajnom hlasovaní zvolila len jedného kandidáta na sudcu Ústavného súdu SR, ktorého predloží prezidentke Zuzane Čaputovej. Stal sa ním Radoslav Procházka, za ktorého hlasovalo 74 poslancov. Vyhlásili to v pléne po voľbe.... Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | TASR