ROZRUCH NA BRATISLAVSKÝCH SÚDOCH: Nahlásené bomby sa nenašli, išlo o falošný poplach
20 | 06 | 2019 I TASR

 V Bratislave evakuovali vo štvrtok budovy všetkých súdov. Dôvodom je bombová hrozba. TASR to potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.


"Prijali sme oznámenie, že na jednom zo súdov v Bratislave je bomba," spresnila Slamková.

Medzi evakuovanými je i budova Najvyššieho súdu SR v Bratislave, v ktorej sídli aj ministerstvo spravodlivosti. Potvrdila to hovorkyňa rezortu spravodlivosti Zuzana Drobová.

Preverovanie oznámenia o bombovej hrozbe na bratislavských súdoch, ktoré polícia prijala vo štvrtok dopoludnia, sa skončilo s negatívnym výsledkom. Informáciu potvrdila hovorkyňa Slamková.

MIMORIADNE: Pellegrini zúri. GOVNET je biedne zabezpečený, žiada okamžitú nápravu
Premiér Peter Pellegrini nariadil okamžitú nápravu aktuálneho stavu zabezpečenia vládnej siete GOVNET. Ide o reakciu na bezpečnostný audit Vojenského spravodajstva. TASR o tom po štvrtkovom mimoriadnom rokovaní Bezpečnostnej rady SR informoval... Čítať ďalej
20 | 06 | 2019 | TASR


"Ihneď po prijatí oznámenia boli zo strany polície vykonané všetky potrebné úkony, ktorých cieľom bolo preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia. Bezpečnostné pyrotechnické prehliadky priestorov boli ukončené v čase okolo 10.15 h s negatívnym výsledkom," uviedla hovorkyňa s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy.