ŠKANDÁL: Europoslanec Číž chcel v parlamentnej jedálni kuracie stehno, ktoré sa vypredalo. Nasledoval krik a hrozenie vyhadzovom
19 | 06 | 2019 I Alexander Adamecký

Poslanec Národnej rady Oto Žarnay napísal blog o tom, ako bývalý poslanec Miroslav Číž, toho času poslanec Európskeho parlamentu, spravil hanbu v parlamentnej jedálni.


Žarnay opísal celú situáciu celkom podrobne. "Pred 14:00 sa do radu postavila skupinka poslancov SMER-u, medzi nimi aj novozvolený europoslanec Miroslav Číž. Všimol si, že z ponúkaných jedál už nemajú to, ktoré by si rád vybral. Proste ho vypredali," napísal na svojom blogu na SME.

To, čo nasledovalo, si však nevedel nikto ani len predstaviť. "Začal sa rozčuľovať a kričať, že také niečo za 30 rokov nezažil. Predtým vraj v parlamentnej jedálni mali vždy všetko, čo bolo uvedené v ponuke," ozrejmuje poslanec situáciu. Tam to ale nekončí.

Pellegrini: Nikdy som neuvažoval o predsedníckej stoličke v Smere-SD
Premiér Peter Pellegrini nikdy neuvažoval o predsedníckej stoličke v Smere-SD. Povedal to po stredajšom rokovaní vlády. Vzťahy s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom označil za štandardné a v súvislosti s predsedníckou stoličkou a personálnymi zmenami... Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR


"Najviac si to odniesla nevinná kuchárka. Rozzúrený poslanec sa nedal upokojiť jej vysvetlením, že dnes bolo v jedálni veľa hostí, a preto sa jeden z chodov jedla (kuracie stehno) už minul. Kričal od zlosti, že je to nehoráznosť a prehováral vystrašenej kuchárke do svedomia, či sa nehanbí," pokračoval Žarnay. Dodal, že mu jej prišlo ľúto. Prítomní poslanci vládnej strany Smer-SD sa mali len mlčky prizerať.

"Potom si vyžiadal vedúceho prevádzky. Vzápätí aj na neho spustil lavínu agresívnych slov a dožadoval sa jeho ospravedlnenia za to, že už nemajú v ponuke jedlo, ktoré si chcel vybrať," dodal Žarnay. Podľa jeho slov sa vtedy "hanbil za to, že som jedným z poslancov parlamentu."

Keby sa celý príbeh končil tu, bola by to len ďalšia epizóda "gadžizmu", ktorý predvádzajú niektorí poslanci Národnej rady, najmä teda tí vládni. No v zápätí prišiel ďalší šok.

"Čo ma najviac šokovalo, boli slová dotknutého poslanca, ktorý sa začal vyhrážať vedúcemu prevádzky, že on sa už postará o to, aby ho odtiaľ vyhodili. Možno mal na mysli aj tie nevinné kuchárky, ktovie," opísal absurdnú situáciu Žarnay.

ČÍM VIAC PÁSIKOV, TÝM VIAC ADIDAS: Súd EÚ rozhodol, že verzia pruhov Adidasu nemá nárok na právnu ochranu
Európsky všeobecný súd v stredu rozhodol v dlhodobom spore nemeckej spoločnosti Adidas o ochrane jej loga v podobe troch pruhov. Podľa verdiktu konkrétna verzia pruhov nemá nárok na právnu ochranu. Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | TASR


Ako trefne zhodnotil, Číž sa "správa rovnako ako komunistickí funkcionári v čase totalitného režimu, ktorí z pozície moci kádrovali a prenasledovali (často za malichernosti) nepohodlných ľudí, alebo tých, čo sa im nechtiac priplietli do cesty."

Je správne, že človek s takýmto správaním je hodný reprezentácie Slovenska v zahraničí? Číž pred voľbami do Európskeho parlamentu svietil na billboardoch Smeru, kde mal vedľa svojej fotky nejakú prázdnu frázu o tom, ako musíme chrániť Európu pred migrantskou hordou. Svojim správaním sa k nej však približuje viac, než by si myslel.

KRIMI: Strelec z Dubnice bol človek bez kamarátov a závislý na drogách
Policajti aj po druhom dni od tragédie prehľadávali na dubnickom sídlisku byt Martina P. (39), ktorý zavraždil svojho šéfa a potom zbraň otočil na seba. Podľa susedov bol závislý na drogách. Informácie priniesol portál PLUS JEDEN... Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | Aneta Leitmanová