VIEME MEDZI PRVÝMI: Poslanca ukrajinského parlamentu našli mŕtveho s prestrelenou hlavou
19 | 06 | 2019 I Imrich Kovačič

Ukrajinského poslanca z frakcie Národného frontu a koordinátora „Informačného odporu“, Dmytra Tymčuka dnes našli zastreleného v jeho kyjevskom byte.  Úrady ešte určujú, či ide o vraždu, samovraždu alebo nehodu. Tymčuk nebol, podľa šéfa národnej polície Serheja Kňazeva, v byte sám.


„Manželka poslanca Tymčuka zavolala o pomoc sanitku a políciu. Na tiesňovej linke uviedla, že jej manžel doma čistil zbraň a utrpel smrteľné zranenie. Dmytro Tymčuk však zomrel ešte pred príchodom sanitky“. Vyšetrovacia skupina na tragédii však ešte stále pracuje.


„Je to veľká strata pre Ukrajinu a je to veľká strata aj pre frakciu Národného frontu. Bol to skutočne čestný, úprimný a dobrý človek, ktorý urobil veľa pre záujmy Ukrajiny v sektore obrany, bezpečnosti a spravodajstva,“ vyjadrujú sa k tragédii jeho stranícky kolegovia.


Dmytro Tymčuk sa narodil 27. júna 1972 v ruskej Čite. Pôsobil ako vojenský novinár a podplukovník. Koordinoval skupinu „Informačného odporu“, viedol „Centrum vojenského a politického výskumu“ MVO. Bol poslancom parlamentu a člen frakcie Národného frontu.