Plastovým jednorazovým kelímkom odzvonilo. Nahradí ich porcelánová novinka z Česka!
19 | 06 | 2019 I Zuzana Vargová

V reakcii na novú smernicu Európskej únie, ktorá zakazuje plastové výrobky na jedno použitie, prišla porcelánka z českého mesta Dubí s novinkou. Na porcelánových trhoch v Tepliciach boli predstavené špeciálne kelímky "To Go", čo v preklade znamená "So sebou". Účelom má byť nahradenie ich plastových predchodcov.


"Vieme si ich predstaviť všade, kde sa do téglikov predáva káva, ktorú si chcú vziať napríklad vodiči na cestu. Veľkosti pohárikov môžu byť rôzne, o dekóre nehovoriac," povedal riaditeľ porcelánky Vladimír Feix pre idnes.cz.

VIEME MEDZI PRVÝMI: Policajný sprievod princa Williama a Kate zrazil motorkou dôchodkyňu
Žena vo veku 83 rokov sa nachádzala v stredu vo vážnom stave v britskej nemocnici po tom, čo ju v pondelok zrazil motocykel v kolóne vezúci princa Williama a jeho manželku Kate. Informovala o tom tlačová agentúra AFP. Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | Peter Králik/TASR


Porcelánka myslela na všetko a vyriešila aj záležitosť viečka. Namiesto plastových sa budú používať špeciálne gumové uzávery.

Výrobcu našli v Nemecku. "V tejto chvíli rokujeme o konkrétnej spolupráci. Výhodou je, že sa viečka dajú použiť viackrát, dobre sa umývajú a na pohári dobre sedí, priľnú k nemu," vysvetľuje riaditeľ porcelánky.

Nechcú ale zostať len pri pohárikoch na kávu, ambície majú vyššie. "Sme pripravení sa daným problémom zaoberať naplno. Pokúsime sa vyjsť v ústrety každému, kto sa ozve, a bude chcieť, aby sme mu pomohli vyriešiť problém náhrady plastových výrobkov," oznámil Feix.

Zuzanu Čaputovú v Česku privíta prezident Zeman. Problémom môže byť protokol, no jej program vás prekvapí
Zuzana Čaputová vycestuje do Česka. Avizovala to ešte v deň jej volebného víťazstva, že jej cesta poputuje práve tam. V Prahe ju zajtra privíta český prezident Miloš Zeman. Vraj má pre ňu prichystaný darček, no zatiaľ nechce prezradiť... Čítať ďalej
19 | 06 | 2019 | Roman Suchý